Dr. Ing. Psiholog DUMITRU GRIGORE

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 156

Ironii articulate împotriva unor hâhâieli Kiss FM

La multele atacuri insalubre declanșate împotriva inventatorului Dumitru Grigore (menționate în articolul „Cabala idioților”), se adaugă cel al lui Cătălin Oprișan de la Kiss FM România, în emisiunea sa DesKiss Dimineața. Dumitru Grigore i-a dat următoarea replică, pe care o publicăm integral. E savuroasă și exponențială pentru toți cei care l-au atacat. (M.M.)

Stimate domnule Cătălin Oprișan,

Dacă nu aș fi fost și preot ortodox, calitate în care am iertat, de-a lungul a peste 29 de ani, în Numele Domnului Hristos, multe păcate, unele grele și foarte grele, poate că nu aș fi trecut, cu duhovnicească permisivitate si amuzamentul de rigoare, peste năzdrăvăniile pe care, împreună cu distinsele persoane complice, le-ați comis în emisiunea dvs (n.r. DesKiss Dimineața) la adresa unui echipament psihometric mediatizat în mod neașteptat până la paroxism, în România noastră (ne)educată!

Întâmplarea face că sunt autorul acestui sistem pihometric și mă simt părintește îngrijorat să nu vă las în eroare, să aveți, Doamne ferește, din cauza sistemului meu, din neștiință și nepricepere, bântuieli nocturne.

Să o luăm cu începutul, anume cu câteva cunoștințe necesare unui om care nu știe mai mult decât să asculte Kissfmromânia sau să hâhâie, urmărindu-vă pe dvs în producțiile de pe TikTok:

D-le Cătălin, la nivelul palmelor dvs (să nu vă speriați!) aveți imediat, sub ultimul strat epitelial (căutați vă rog ce înseamnă acest strat, în primul dicționar) o zonă extinsă de glande sudoripare. Activitatea acestor glande sudoripare este „o proiecţie a acţiunii formaţiunii reticulare a trunchiului cerebral, a hipotalamusului, a sistemului limbic şi a cortexului motor”. O spun niște băieți mai deștepți sigur decât ascultătorii fideli ai Kissfmromânia, pe nume Bloch H., Roland C, Eric D și Alain G. într-un dicționar Larousse, numit și Marele dicţionar al psihologiei, editat la Bucureşti la Editura Trei în anul 2006 (scuze că am recurs din nou la dicționar!…). A propos, în dicționar nu se „BAGĂ MÂNA!”, se deschide cu puțin respect pentru cei care l-au alcătuit…

Revenind la problema acestor glande sudoripare, exact ca în cazul în care ați dori să vă luați temperatura corpului utilizând un termometru, care trebuie atins de corp în zona dorită și ținut acolo până când se realizează înregistrarea temperaturii, dacă ați dori să vă cunoașteți activitatea formaţiunii reticulare a trunchiului cerebral, a hipotalamusului, a sistemului limbic şi a cortexului motor, v-ar trebui un mijloc aparativ puțin mai complicat decât un banal termometru, un aparat care ar ști cum să stimuleze epiderma palmelor dumneavoastră și să „afle” informația exactă despre respectiva activitate.

Întâmplarea a făcut ca în anul 2008 să descopăr o metodă de stimulare a țesutului epitelial, la nivelul palmelor, astfel încât, folosind un mijloc de achiziție de date (nu va speriați de teremeni, este vorba despre un logger, un înregistrator, cum ar fi, de exemplu, kilometrajul de la mașină…) să pot înregistra această activitate. Problema care se punea atunci era interpretarea acesteia în legătură cu comportamentul unei persoane, cu caracteristicile psihologice ale acesteia etc. Doi ani am studiat această problemă și când am avut primele rezultate, am început testele cu un scanner de palme pe care l-am proiectat special ca să pot face asta. Acum, sigur vă întrebați, cum poate un preot să facă așa ceva? Nu vreau să vă dezamăgesc, însă trebuie să înghițiți acest adevăr: sunt și inginer fizician, domnule Cătălin Oprișan! Specializat în sisteme de prelucrare, înregistrare, transmitere și afișare de date… Sună rău?!… N-am ce să fac, asta este fatalitatea, nimeni nu e perfect!… Am lucrat vreo opt ani in industrie și am mai învățat câte ceva și pe acolo… lucruri mărunte: porniri de instalații în petrochimie, asigurarea securității în funcționare într-o unitate cu foc continuu, o specializare în Marea Britanie și multe asemenea mărunțișuri care ar stârni râsul urmăritorilor dvs de pe TikTok…

Ca să nu mai întind povestea, după ce am evaluat cu sistemul meu psihometric un numar suficient de mare de persoane, obținând profiluri coerente de personalitate, în 2010 am depus o cerere de brevet de invenție pentru acest scanner și pentru metoda lui de lucru, după care, ce să vezi? M-am înscris la Facultatea de Psihologie a Universității „Titu Maiorescu” din București! Am absolvit această facultate în 2013, exact anul în care OSIM mi-a atribuit Brevetul de invenție nr. 127615/ 29.11.2013. Curată fatalitate! De aici, oferindu-mi-se posibilitatea unei cercetări doctorale la Facultatea de Mecatronică și Sisteme integrate de Armament din cadrul Academiei Tehnice Militare Ferdinand I (vedeți, dacă vorbiți și despre asta la microfon, să puneți aplomb doml’le, așa cum văd că faceți în emisiunea asta „intelectuală”)

Altă fatalitate: în 2016 am obținut un titlu de doctor în mecatronică, cu o cercetare exact în ceea ce vă spuneam mai devreme, neuroștiințe și BCI (nu vă mai trimit la dicționar, fac cinste: se cheamă Brain Computer Interface… vedeți cum pronunțați, pentru că știu eu niște maneliști care vă urmăresc în mod constant, să nu-i dezamăgiți!).

În 2015 s-a găsit un investitor la Cluj, care timp de 5 ani a dus brevetul meu de la faza de prototip la cea de produs comercial. Încercările noastre de a acredita acest sistem psihometric în România (ne)educată s-a lovit, cum era și ușor de bănuit, de politicile aplicate în psihologie, unde, dacă nu știați, niciun psiholog autorizat nu poate primi acea autorizare decât dacă cumpără niște baterii de test „creion-hârtie”, adică fix ceva absolut subiectiv, de la cine credeți?… Dar partea asta, hai să o lăsăm…

Deci, eu zic să nu „băgați mâna” în foc pentru onoarea celor care v-au îndemnat să mă jigniți în acest concert de linșaj mediatic, ci să vă uitați mai degrabă la surse. Să aflați întâi cine este persoana pe care o luați fără jenă în bășcălie și să țineți cont că eu, exact ca dumneavoastră și persoanele aduse în emisiunea dvs, am familie. Și că minciuna și răutatea cu care mă persiflați, o pot afecta!

Mai țineți cont că nu am nicio conexiune personală cu Tracia Unită despre care vorbiți cu gura plina… Invenția este a mea, este recunoscută de structurile de forță din România, care, în 2017, mi-au acordat Marele Premiu Patriot Fest, iar în 2019 am primit, pentru sistemul acesta, Medalia de Aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva.

Interesați-vă la sursă și aflați că ISJ Cluj NU A PLĂTIT NIMIC pentru acest sistem, că ei făceau o discuție, ca cei de la un club clujean să finanțeze acolo această evaluare pilot. Și că nici cei care ar fi finanțat această poveste nu au cumpărat niciodată acest sistem! Doar interesați-vă corect și veți afla acest adevăr!

Greșeala celor care s-au dus acolo fără să mă consulte, a generat toată această tevatură! Dacă eram consultat, le-aș fi spus clar să nu ducă acest sistem în domeniul public, mai ales în învățământul românesc de stat, unde oricând o asemenea ispravă poate fi suspectată că este finanțată din bani publici, exact ce au înțeles maneliștii care vă ascultă!…

Mai adaug că idioțenia cu scanarea ADN-ului este o elucubrație care mi se atribuie în mod răuvoitor și pentru a vă da dvs subiecte de senzație și prost gust!

La final, mărturisesc cu regret și amărăciune faptul că începusem realmente să urmăresc podcasturile dvs în care îl aveti invitat pe Damian Anfile, un tip pe care îl apreciez în mod special pentru erudiție și deșteptăciune. Din cauza recentei dvs intervenții la microfonul Kissfmromania am mari rețineri să vă mai urmăresc.

Vă doresc să reușiți să înțelegeți până la urmă ceea ce v-am scris!

Bună seara!

 4,927 total views,  2 views today