Îngrijorate de graba cu care în Parlamentul României se fac presiuni pentru implementarea pe repede-înainte a unor legi insuficient analizate și dezbătute (legea privind obligativitatea purtării măștii, a învățământului online și a telemuncii, legea privind obligativitatea vaccinării – încălcându-se Pactul de la Nürnberg și Rezoluția 2361 din 27 ianuarie a Consiliului Europei – , Legea Poliției Militare, precum și Legea privind implementarea tehnologiei 5G în România), Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”, împreună cu revista CERTITUDINEA, susțin demersurile „Coaliției STOP 5G România!” care vizează OPRIREA implementării rețelei 5G în România, în absența studiilor și a dovezilor care să-i justifice necesitatea și siguranța. Această tehnologie este invazivă, nesustenabilă, experimentală și dăunătoare întregului ecosistem. Secretomania care învăluie acest proiect de lege, ca și în cazul proiectului privind obligativitatea vaccinării, denotă existența unui plan ascuns, care, nu știm din ce rațiuni, nu trebuie să ajungă la public. De aceea, ne alăturăm „Coaliției STOP 5G România!”, în cererea adresată Guvernului de a acorda un timp mai mare de expunere a tuturor argumentelor reprezentanților societății civile și a cetățenilor, ținând cont de recomandările Convenției Aarhus,  în special de articolul care prevede ca „publicul să participe în timpul pregătirii planurilor şi programelor legate de mediu, într-un cadru transparent şi cinstit, după ce i-a fost furnizată informaţia necesară”. Coaliția STOP 5G România, ca, de altfel și Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”, are ca scop declarat „responsabilizarea tuturor actorilor sociali și politici, pentru angajarea răspunderii instituțiilor statului, a funcționarilor și a tuturor factorilor de decizie”. În consecință, Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem” și revista CERTITUDINEA susțin, alături de această coaliție (formată prin asocierea a peste 80 de organizații), „necesitatea de a respecta drepturile constituționale, prin APLICAREA PRINCIPIULUI PRECAUȚIEI, care protejează viața și sănătatea oamenilor precum și a mediului natural și siguranța națională a României”.

Susținem, de asemenea, cererea Coaliției STOP 5G România de „anchetă și control parlamentar la ANCOM și Guvern, prin intermediul unor comisii parlamentare speciale, a legislației emise de ministerele de resort și ANCOM, ce permite și promovează abuziv, anticonstituțional și iresponsabil, tehnologia și rețeaua 5G în România. Prevederile acestor acte normative pun în pericol cetățenii și însăși siguranța națională, în favoarea unor afaceri deținute de corporații străine. Serviciile de comunicații mobile 5G NU SUNT SERVICII DE UTILITATE PUBLICĂ și NU necesită o legislație specială, care nu ar face decât să încalce și să vicieze ordinea de drept, normele legislative existente și Constituția României”.

Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem” este parte activă a societății civile din ROMÂNIA și se simte responsabilă pentru tot ce pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor, dreptul la proprietate publică și privată, precum și siguranța națională în ansamblul ei.

REȚEAUA PROFESIONIȘTILOR „RENAȘTEM”

Revista CERTITUDINEA

 3,247 total views,  2 views today