Autor: ADRIAN PĂTRUȘCĂ
Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 134
Trei orașe din România au fost incluse în acest program
După Plandemie și Război, un nou flagel lovește Omenirea. De aproape un an de zile, o știre reușește să treacă în mod uimitor pe sub radarul presei: din aprilie 2022, Bucureștiul, Clujul și Suceava au fost incluse în programul pilot al UE „Orașele de 15 minute”.
Cele o sută de orașe din Europa alese pentru program, printre care și cele trei românești, primesc o finanțare de 360 de milioane de euro în perioada 2022-23 pentru a-și schimba dramatic modul de viață, încât să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2030.
Ce înseamnă un „oraș de 15 minute”? Foarte pe scurt, este un oraș împărțit în districte a căror mărime este delimitată de capacitatea unui om de a le parcurge în 15 minute, pe jos sau pe bicicletă. Teoretic, edilii ar trebui să le asigure locuitorilor TOATE condițiile de muncă, educație, îngrijire a sănătății și recreere, pentru a nu avea nevoie să mai iasă din perimetrul impus. Trecerea „granițelor” perimetrului cu mașina sau orice alt mijloc de transport considerat poluant este limitată și reglementată strict. Ieșirile sunt supravegheate prin intermediul camerelor video. Orice vehicul care iese dintre „granițele” districtului de 15 minute fără aprobare este pasibil de amendă sau alte sancțiuni.
Nu doar Libertatea de Mișcare este încălcată grosolan, ci și Libertatea de a Alege. Locuitorul unui astfel de oraș este OBLIGAT să meargă la un loc de muncă din interiorul perimetrului, să-și dea copilul la o școală sau grădiniță din interiorul perimetrului, să meargă la un spital din interiorul perimetrului, să meargă la un teatru, la un meci sau la un restaurant din interiorul perimetrului impus. Inclusiv AMORUL este restricționat la perimetrul impus: dacă iubești cu adevărat o persoană DIN AFARĂ, atunci ai dreptul să te duci la ea doar pe jos sau cu bicicleta, ajungând astfel la randevu transpirat și plin de praf. Controlul asupra programului va fi similar cu cel de la Oxford, unde a fost implementat deja de câteva luni, și unde găști de „eco-vigilantes” civili și-au asumat rolul de a aplica legea, terorizând populația.
Orașele de 15 minute sunt niște Lagăre de Lux, desprinse din coșmarurile imaginate de Orwell sau Huxley.
Cum Forumul Economic Mondial al lui Klaus Schwab nu scapă nici un coșmar pe care să nu și-l însușească, a luat de suflet și Orașele de 15 minute. Cu atât mai mult cu cât proiectul pare frate bun cu Plandemia, lockdown-urile și certificatul digital. Nu întâmplător, ideea Orașelor de 15 Minute și-a luat avânt când restricțiile COVID erau în floare. Când ești zăvorât în casă, perspectiva de a merge 15 minute pe jos NECONTROLAT ți se pare raiul pe pământ.
Iată, deci, un subiect bombă pe care presa îl ignoră, deși e vorba de soarta câtorva milioane de români.
Nu am văzut nici o dezbatere televizată serioasă pe această temă. Mai grav, includerea celor trei orașe românești pe lista pilot a UE nu a fost precedată de nici o consultare a populației. De nici o informare a modului în care „Omului de 15 minute” i se va schimba dramatic viața. Ca toate deciziile din ultimii ani, a fost un Diktat.
Sursă: activenews.ro
Titlul original: „Coșmarul de 15 minute – Te culci Om și te trezești, Doamne ferește, Gândac!”
Soluția este una singură, să NU NE SUPUNEM acestui tip de control și îngrădire a libertății de mișcare! Nesupunerea civilă este nu doar un drept, ci devine chiar o OBLIGAȚIE, în aceste condiții. Avem obligația de a scoate din uz antenele 5G, camerele video și gradenele de control și de a răspunde violenței fizice cu violență fizică! Timpul protestelor pașnice a trecut de mult, de când primul slugoi al psihopaților globaliști a ridicat bastonul asupra unui protestatar pașnic.
Buna seara,
a trecut ceva timp de cind a fost scris acest articol, …acum am gasit timpul liber sa `ma plimb ùn pic pe aici, ….
Am un fiu de 17 ani, care m- a intrebat ce am facut sa schimb lumea asta sa fie mai buna?
Oare, ce facem fiecare din noi?… fiecare la locul lui ?…un simplu gest…, un simplu cuvint , la locul potrivit, in momentul potrivit.
De exemplu:
Daca nu am mai cumpara toate mancarurile astea cu chimicale, daca ne am vorbi toti din cartier si o saptamina nu am mai intra intr-un Peny sau Lidl……credeti ca nu ar fi deja CEVA?…..
am putea cumpara din magazinele mici, poate cam aceleasi lucruri pe care le cumparam din magazinele mari, dar poate mai sanatoase.
Gindul ar putea fi dus mai departe,
Dupa o luna….( daca rezistam , toti o luna…)…credeti ca nu si-ar pune intrebari cei din conducere de ce nu merg vinzarile acolo?
Dar, daca am rezista 6 luni….? ce credeti ca s-ar intimpla….???
O varianta ar fi : magazinele mici ar fi mai `puternice` ar putea incuraja producatorii locali , ar vinde mai mult si regiunea ar fi mai bogata….si noi mai sanatosi.
E foarte vag explicat , stiu…dar dupa un an …nu credeti ca investorii straini si-ar lua talpasita….
ar fi poate un inceput sa ne recästigam independenta economica …la inceput regional…apoi la scara mai mare…
Uf !!! sunt doar idei , poate un pic incoerente pentru unii,
Clar e, ca trebuie sa facem CEVA…fiecare dintre noi. Acolo unde e, pe strada lui, in cartierul lui.
Haideti sa dam mana cu mana , cei cu inima romana!!!
Doamne ajuta!!!