Autor: NAGY ATTILA-MIHAI

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 137

Liberalii vor migranți în Europa. Deci nu e vorba că aceștia vin, ci că liberalii chiar îi vor.

Aștept cu interes înființarea unui partid liberal al islamiștilor! Mă gândesc chiar la perspectiva unei Europe distruse de un război civil, ca în Siria și Irak. Căci, iată, liberalii importă criza din altă parte.
La începutul războiului din Siria circula îndemnul (manipularea!) că trebuie să-i primim pe refugiații care fug din calea războiului.

Întrebare: când în Europa va fi ca în Siria sau Irak, unde vor mai fugi?! De fapt, cred că nu vor fugi nicăieri, ne vor distruge pe noi și pe urmă vor face ei legea! S-o fi gândit, oare, cineva, până azi, la consecințele năvălirii barbare a arabilor în Europa?

Cred că, pe plan spiritual, Europa nu și-a revenit din invazia barbara de odinioară.
Năvălirile barbare în Europa au generat crizele spirituale care au fost Reforma, Revoluția Franceză, fascismul și comunismul, iar azi neoliberalismul. Căci prin neoliberalism se manifestă criza spirituală a zilelor noastre!
Imperiul Roman de Apus în criză a fost doborât de către barbari iar spiritul creator ale Romei s-a stins. Același lucru se întâmplă și azi în Europa: spiritul ei creator, fragmentat de spiritul barbar latent, s-a stins și el. O Europa care nu și-a revenit din criza spirituală, determinată de invaziile barbare de odinioară, traversează iarăși o criză provocată, de data asta, de năvălirile migranților!

De ce cred că Europa nu și-a revenit din criza a migrației barbare? Pentru că o parte a barbarilor – e vorba de rasa germanică, refulată în inconștientul colectiv al germanilor și francezilor – a rămas neasimilată pe plan spiritual. Acest păgânism refulat s-a manifestat „travestit” în acele crize spirituale ale Europei pe care deja le-am numit: Reforma, Revoluția Franceză, fascismul german.

O Europă care nu i-a putut asimila pe barbarii de odinioară, cum poate asimila pe noii veniți? Nu poate! Ea ar trebui să facă față unei religii străine de cultură europeană și nu numai atât. Căci creștinismul occidental nu a putut asimila străfundurile păgâne ale omului, așa cum a reușit geniul lui Mahomed. Așa se face că Occidentul a ajuns la o scindare uriașă între conștient și inconștient, în timp ce Islamul, ca nouă conștiința colectivă religioasă, a putut asimila inconștientul colectiv păgân al triburilor arabe. Acest inconștient arhaic înseamnă forță vitală, ceea ce-i lipsește Europei, dar pe care Islamul o are. Pe planul inconștientului colectiv, Europa a pierdut deja  războiul cu Islamul.

În concluzie, omul occidental, care n-a fost capabil să-și asimileze propriul inconștient arhaic, nu va fi capabil să asimileze niște popoare care și-au asimilat acest inconștient arhaic. La fel s-a întâmplat și în vremea migrației barbare și de aici a pornit totul. Creștinismul nu a putut să-i asimileze pe barbari, pentru că nu și-a putut asimila propriul inconștient arhaic

 2,805 total views,  2 views today