Autor: Miron Manega

Articol apărut în revista CERTITUDINEA Nr. 84

„MOTTO”: „În urmă cu circa 6 ani, datorită faptului că calea de acces comună este lipită de peretele blocului, fiind doar de 58 de cm lățime pentru imobilul în care locuiește doamna Gifu, și pe alocuri îngustată de contoarele de gaz ce sunt poziționate pe peretele exterior al blocului, la rugămintea vecinilor proprietari, am  înțeles să acord posibilitatea creării unei căi de acces pe proprietatea personală, mult mai facilă și mai largă în vederea utilizării acesteia de către toți proprietarii fără a avea nicio pretenție materială de la aceștia”.

Daniel Stătescu  – Solicitare drept la replică la TeleMoldova

„Călăul” și „victima”: Daniel Stătescu și Daniela Gîfu

Titlul de mai sus nu intenționează să focalizeze atenția cititorilor pe o simplă cacofonie lingvistică, deturnând atenția de la fondul problemei. Ar fi profund incorect. Cacofonia în cauză (preluată dintr-un drept la replică adresat postului tv regional TeleMoldova) ne-a ajutat în schimb să definim caracterul persoanei cu pricina, caracter pe care persoana în cauză a ilustrat-o stricto sensu în demersul său.

E vorba de cetățeanul Daniel Stătescu, director executiv (interimar) al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași, care a comis abuzuri repetate împotriva colegei noastre din UZPR, Daniela Gîfu, în cadrul unei asociații de proprietari.

Am publicat, privitor la aceste abuzuri, în numărul anterior al re vistei, articolul intitulat „Deschideți ferestrele, să iasă mirosul de pește stricat!”, asupra căruia nu revin. La scurtă vreme după această apariție, Daniela Gîfu a fost invitată de Petru Frăsilăla postul tv regional TeleMoldova, pentru a-și prezenta speța în emisiunea moderată de acesta, „La un ceai cu Petru Frăsilă”.

A doua zi după emisiunea respectivă, au început „represaliile”. Daniel Stătescu i-a cerut lui Petru Frăsilă dreptul la replică (ceea ce i s-a acordat) somându-l pe acesta să scoată de pe Facebook emisiunea. Întrucât Petru Frăsilă nu s-a „conformat” (emisiunea fiind proba materială a vinovăției sau nevinovăției cuiva) emisiunea a dispărut „de la sine” de pe rețea. Nu știm cine, cum și de ce a făcut-o, dar ne permitem să bănuim…

În paralel, un „commando” organizat de Daniel Stătescu a „convocat” ad-hoc o ședință de proprietari la Asociația Stradela Florilor 10 și a schimbat-o pe Daniela Gîfu din funcția de președinte. Apoi „campania” de hărțuire s-a redirecționat spre Petru Frăsilă, moderatorul emisiunii și proprietar al postului TeleMoldova Plus. El a fost înștiințat de Daniel Stătescu că a făcut o sesizare la CNA Iași, dar și încă una „de 6 pagini, la CNA Național”, „material la care am fost ajutat de jurnaliști de la 2 mari posturi tv naționale” – după propria exprimare. Adică ceva de genul: „te voi face praf, pigmeule, că uite pe cine am în spate”.

Daniel Stătescu are, într-adevăr, un spate blindat, așa cum am arătat în articolul de săptămâna trecută și reiau acum: structura al cărei director executiv este Daniel Stătescu, respectiv Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (care face parte din categoria Serviciilor Publice Deconcentrate ale MTS), e subordonată (sau interconectată) următoarelor foruri tutelare: Consiliul Județean Iași (președinte Costel Alexe), Primăria Iași (primar Mihai Chirica), Prefectura Iași (prefect Marian Grigoraș), Ministerul Tineretului și Sportului (ministru Carol-Eduard Novak)… Deci, dacă e să căutăm o explicație a insolenței lui Daniel Stătescu, aici o găsim.

În orice caz, întrucât emisiunea „La un ceai cu Petru Frăsilă” în care a fost invitată Daniela Gîfu a dispărut de pe contul de Facebook al postului TeleMoldova, ea poate fi urmărită, de cei interesați, pe site-ul certitudinea.com. Asta ca să existe și o probă materială a speței.

Cât privește amenințările „subtile” (citește „ridicole”) ale lui Daniel Stătescu împotriva lui Petru Frăsilă, pot să-l ameninț și eu, de pildă, că o să-l pârăsc la senatoarea independentă  Diana Iovanovici Șoșoacă. La o adică, poate chiar am s-o fac, că doar faptele se întâmplă în circumscripția domniei sale. Să văd și eu pe unde scoate cămașa Daniel Stătescu… Cred că o s-o bage pe mânecă.

CLIK pe imagine, pentru a deschide PETIȚIA

 1,945 total views,  2 views today