Autor: Cornel-Dan Niculae

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 134

După „Revoluţia portocalie“ din 2004 din Ucraina, declanşată asumat de organizaţiile lui George Soros (cu zece ani înainte de revoluţia EuroMaidan din 2014), cel adus de „valul revo­lu­ţiei“  în fruntea ţării, președintele Viktor Iușcenko, îi acor­da, în 2005, titlul de Erou al Ucrainei, postum, „nazistului“ naţionalist ucrainean Stepan Badera.

Bandera era venerat de diaspora ucraineană naţionalistă dar, după 2004, se dezvoltă şi în ţară un curent neobanderist şi anti-rusesc, în timp ce în capitala Kiev bulevardul Moscova era redenumit bu­le­vardul Bandera.

Unirea evreilor cu adepţii liderului antisemit Stepan Bandera

Astăzi, neobanderiştii sunt susţinuţi de evrei în Ucraina, împotriva ruşilor.

„Mulţi spun: cum pot supraviețuitorii evrei ai Holocaustului să-i sprijine pe naziști în Ucraina?“, – se întreba retoric liderul evreu Yev­geny Satanovsky (membru al consiliului de administrație al Congresului Mondial Evreiesc) într-un interviu din 15 august 2022 din cotidianul rusesc Moskovski Komsomolets. Și tot el răspundea că  reabilitarea imaginii „fascistului Bandera“ în Ucraina e un proiect evreiesc, ca şi alierea adepţilor contemporani ai lui Bandera cu evreii din Ucraina. Iar principalii evrei pe care îi acuză de asta sunt oligarhul Igor Kolomoisky („patro­nul lui Zelenski“) și liderul „Vaad“ Josef Zissels, motiv pentru care a zis despre ei în 2015, în fața sinagogii Golden Rose din Dnepropetrovsk: „Când și dacă va exista o astfel de opor­tu­­ni­ta­te, îi voi spânzura cel puțin pe Kolomoisky și Josef Zissels“ (declarație apărută în articolul „Spânzuraţi liderii evrei ucraineni! – spune fostul preşedinte al Congresului Evreiesc din Rusia“, în The Jerusalem Post). Josef Zissels (sau Yosyf Zisels), deşi trece drept un „naţionalist înflăcărat” ucrainean, este şi preşedintele „Vaad“-ului evreiesc din Ucraina (Ваад) sau „Asociaţia Organizaţiilor şi Comuni­tă­­ţilor Evreieşti (Vaad) a Ucrainei“, Vaad fiind o veche denumire evreiască pentru con­siliu, care, isto­ric, a mai fost folosit pentru conducerea largii regiuni autonome evreieşti în­tinsă asupra Galiţiei, Poloniei (şi Ucrainei de azi), Lituaniei (şi Belarusului de azi), cum a fost şi Consiliul celor Patru Ţări („Vaad Arba Aratzot“), înfiinţat în anul 1514.

Yev­geny Satanovsky

Zissels este un fost informator sovietic al KGB, zice Satanovsky, deşi a fost şi dizident „refuznik“, membru în organizaţia Ukrainian Helsinki Group, creată subversiv pentru „drep­turile omu­lui“ în 1976 de americanii de la Helsinki Watch (cunoscută mai târziu ca HumanRights Watch, unde şi-a îndreptat pentru prima dată donaţiile sale George Soros), organizaţie tute­la­tă de CIA şi fondată de activistul evreu Robert Louis Bernstein. Zissels era prezentat în 2022 şi drept unul din vicepreşedinţii Congresului Evreiesc Mondial.

„Zissels a fost cel care a venit cu ideea de a-i uni pe evrei cu adepţii lui Bandera – mai zice Satanovsky . Și a făcut asta ani de zile, reabilitând banderismul… Iar acest proiect al lui le-a plăcut foarte mult băieților de la Departamentul de Stat, mai ales Victoriei Nuland.  Aşa am ajuns să-i vedem pe rabinul Azman (rabinul-șef al Ucrainei și Kievului) şi pe rabinul Yaakov Dov Bleich (rabinul sinagogii principale din Kiev), cum țin împreună cu episcopul creştin uniat o slujbă de rugăciune de doliu la cimitir, unde, lângă victimele Holo­caustului, au aran­jat şi înmormântarea celor care i-au ucis, ridicând deasupra lor o cruce și spunând că aceasta este o «formă de reconciliere». Astfel, îl vedem pe Shmuel Kaminetsky, un rabin din Dnepropetrovsk, al cărui hotel găzduiește acum aproximativ două sute de israelieni de ori­gine mixtă ucraineano-evreiască, care luptă pentru Ucraina“.

„Fabricarea anti-rușilor din Ucraina este un proiect american”

Satanovsky acuzase, încă din 2014, comunitatea evre­ias­­că din Dnepropetrovsk, în care oligarhul evreu Kolomoisky (propulsorul lui Zelensky) era pute­rea centrală, pentru susținerea unui război cu ruşii, că strânge donații și adoptă o linie pu­bli­că națio­nalist-ucraineană. Kolomoisky însuși, în rolul său de guvernator al districtului Dnepro­petrovsk, a finanțat crearea unui batalion de „miliție“ care să lupte împotriva „sepa­ra­tiș­tilor ruşi“ din regiunea vecină Donbas.

Dar Zissels, Kolomoisky şi ceilalţi evrei ca ei sunt apăraţi în The Jerusalem Post de către rabinul kievean Yaakov Dov Bleich, cel mai sus arătat deSatanovskyca implicat în ali­anţa iudeo-ucrainenană: „Kolomoisky și Zissels nu sunt pro-Bandera, ci sunt cu Ucraina demo­cratică, la fel ca restul comunității evre­iești“.

„Spui că proiectul «Bandera evreiască» este susținut de Departamentul de Stat al SUA?“, îl întreba reportera de la Moskovski Komsomolets pe Satanovsky, iar el răspundea:

„Ar trebui chestionată Victoria Nuland [de la Departamentul de Stat]…Cred că este im­posibil să fii de acord cu oameni ca Vika Nuland. Subiectul oricărui naționalism de pe teri­toriul fostei URSS este supravegheat atât de Departamentul de Stat, cât și de CIA, care, din păcate, este acum condusă de ambasadorul William Burns, care a fost foarte atractiv pentru mine în timpul șederii sale la Moscova [ca ambasasor]

Da, băieții de astăzi lucrează pentru prăbușirea Federației Ruse, dar înainte au lucrat pentru prăbușirea URSS. Ei cred că dacă URSS  s-a prăbușit, atunci de ce nu și Federația Rusă? În perioada 8-9 mai a avut loc la Varșovia primul Forum al Popoarelor Libere din Rusia. Al doilea a avut loc pe 22 iulie la Praga. Acolo au desenat o «minunată» hartă, unde în locul Rusiei sunt 34 de state…

Da, Departamentul de Stat și CIA au făcut și fac toate acestea. Și știu că Nuland a făcut toate eforturile posibile pentru a organiza Maidanul [revoluţia Soros-CIA de la Kiev, din 2014]. Este clar faptul că fabricarea anti-rușilor din Ucraina este un proiect american… Nazismul a fost pus acolo unde nu exista aproape deloc acum 8 ani. Li s-au dat 8 ani pentru recalificare, pentru agitație și propagandă, pentru reformarea populației.“

Josef Zissels:„Evreii ucraineni se alătură Regimentului Azov“

Timp de 8 ani, preşedintele Vaad-ului evreiesc (la apa­­riţia căruia, în 1991, a contribuit şi Federația Sionistă din Ucraina), Josef  Zissels, a început să spele imaginea publică a lui Bandera ca antisemit şi să susţină existenţa pozitivă a nou apă­ruţilor „jidani banderiţi“. Websiteul mişcării naţionaliste Sectorul de Dreapta (Pravyi Sektor), forţa principală a „revoluţiei Maidan“ din 2014 se chema banderivets.org.ua, aşa că şi evreii care sus­ţi­neau „schimbările revoluţionare în Kiev“ şi-au zis „jidani banderiţi“ (Zhydo-Bande­rites sau zhydobanderivets), ceea ce a generat un cunoscut banc în Odessa: „Oleg: – Eşti fascist şi banderist?; Şmuel: – Da, toată lumea zice asta! [Dar] întreaga noastră Sinagogă este aşa“ (după „Ukrainian phenomenon: Jews + Banderites“, din Voices of Ukraine şi JTA).

Şi miliardarul Kolomoyski a făcut senzaţie cu un tricou negru cu un menorah roşu pe el (culorile banderiţilor), însoţit de inscripția „ZhidBanderovets“ / IudeoBanderit (conform Jewish Telegrafic Agency).

Soldați din Regimentul Azov

De aceea, în aprilie 2015, acelaşi lider evreu Zissels declara că „evreii ucraineni se alătură Regimentului Azov“ (catalogat ca neo-nazist), susţinând  totodată, relativ la combinația dintre cu­vântul „peiorativ“ zhyd (jidan, evreu) şi cuvântul banderit („ZhydoBanderite“, „Zhydo-Bandera“), că „a căpă­tat un nou sens și o conotație pozitivă“, în ciuda istoriei oficiale care spune că banderiţii (membrii OUN-B, armata lui Stepan Bandera) au ucis evrei în anii ’40.

Un banderit (bandеrivets) era numit în trecut membrul structurii paramilitare OUN-B, o facţiune formată în 1940 (supranumită şi „Poporul lui Bandera“), prin desprinderea din OUN (Orha­ni­zatsiya Ukrayins’kykh natsionalistiv / Orga­ni­za­ţia Naţionaliştilor Ucraineni, existentă din 1929), dar noii banderiţi, apăruţi mai ales cu oca­zia revoluţiei soroşito-CIA-iste, sunt, iată, şi „jidani banderişti“.

În această operaţiune de recuperare în noi scopuri politico-militare a lui Bandera, Josef Zissels (Yosyf Zisels) insită că „Nu puteți agăța etichete stereotipe pe OUN și pe Ukra­yins’ka Povstans’ka Armiia (UPA), ce au luptat în primul rând pentru independența Ucrainei“.

„Creșterea antisemitismului finanțat de stat“ în Ucraina

„Stereotipurile“ despre OUN şi UPA (Armata Insurgentă Ucraineană, activă între 1942 şi 1949) sunt încadrările istorice la anti-polonism, anti-semitism, anti-rusism şi anti-comunism, dar lideri evrei precum Zissels le şterge pe primele, pentru a resuscita şi angaja naţionalismul ucra­inean în noi proiecte, sforărite şi de ei, indiferent de lezarea sentimentelor polonezilor, de exem­plu. De aceea, la începutul lunii ianuarie 2023, „Kievul a înfuriat Varşovia, după omagiul adus lui Bandera, considerat vinovat pentru masacrul a zeci de mii de polonezi la Volânia“. În 2017, tot Iosif Zissels, după o conferinţă la Paris despre „Holocaustul din Ucraina“, a de­clarat chiar, of the record, la un restaurant, că evreii înşişi au fost de vină şi de aceea au fost ucişi de către naţionaliştii ucra­­i­neni, căci au comis la rândul lor fapte rele, precum cea a evreului comu­­nist Sholom Schwartzbard, care l-a ucis pe liderul ucrainean anti-bolşevic Symon Petliura (1879-1926).

Monumentul nazistului Stepan Bandera, eroul național al ucrainenilor

Apoi, în aprilie 2018, Zissels a atacat şi opinia a 56 de congresmeni americani, care se arătau îngrijo­rați de „creșterea antisemitismului finanțat de stat“ în Ucraina, spunând că nu există aşa ceva. Dar americanii erau informaţi tot de evrei, precum Eduard Dolinsky, direc­to­rul Comitetului Evreiesc Ucrainean, un ONG al oligarhului evreu Oleksandr Feldman, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „văruirea“ tre­cutului nazist al unor naționaliști ucrai­neni, spunând că ceea ce face Zissels e „consecinţa unei campanii de imagine organizate, prin în­cer­carea de a ascunde par­ti­ciparea membrilor Organi­za­ției Naționaliștilor Ucraineni la exter­mi­narea evreilor în Babi Yar“. Aşa că, încă o dată, „istoria e curvă“, cum se spune în popor, căci ruşii sunt daţi ca „antisemiţi“ în 2022 pentru că au bombardat marea antenă radio din Kiev şi în apropiere se află şi râpa Babi Yar şi un memorial evreiesc, dar ucrainenii adepţi ai celor care i-au „pedepsit“ pe evrei în 1941 acolo sunt acum bunii prieteni ai evreilor!

Sursă: Cornel-Dan Nicolae, „Războiul rabinilor cu Rusia lui Vladimir Putin şi anunţul evreilor că vor acţiona pentru refacerea Ucrainei ca un «Mare Israel»“ (fragment)

 2,701 total views,  2 views today