Articol apărut în CERTITUDINEA N4. 88

În zilele de 15, 16 și 17 Mai 2021, între orele 10.00-19.00, s-au desfășurat, în Piața Victoriei din București, Adunările Publice AJUNGE! Formatul acestor adunări publice a fost unul atipic, cuprinzând sesiuni de dialog și lucru civic, tribună civică și formare de delegații specializate pe anumite sectoare economice și sociale, tocmai pentru a ieși din clișeul obișnuit până acum în abordarea rezolvării nemulțumirilor cetățenești…

Pe 15 Mai 2021, între orele 10.00-19.00 în cadrul Adunărilor Publice AJUNGE! de la Piața Victoriei au luat cuvântul mai mulți reprezentanți ai societății civice dintre care amintim: Luiza Volf (organizator, licențiat în drept), George Bănulescu (co-organizator, profesor), Tasia Șerban (co-organizator, profesor), Edmond Milea (co-organizator, colonel în rezervă, activist civic), Florian Colceag (profesor, doctor in economie), Miron Manega (jurnalist, director editorial al revistei CERTITUDINEA, purtător de cuvânt al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, membru fondator al mișcării Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”), George Popescu (specialist IT, activist civic), Florea Marcu (colonel în rezervă, activist civic), Codruța Cerva (jurist, activist civic), Oana Lovin (jurnalist, activist civic), Marina-Ioana Alexandru, avocat), Dan Chitic (avocat).

Duminică, 16 Mai 2021, orele 10.00-19.00, în cadrul Adunărilor Publice AJUNGE! de la Piața Victorie, București, au luat cuvântul mai mulți reprezentanți ai societății civice, dintre care amintim: Mircea Dogaru (Colonel în rezervă, istoric, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – SCMD), Rodrigo Maxim (inginer, jurist, vicepreședinte al Confederației Sindicale „Meridian”), Ovidiu Hurduzeu (scriitor, activist civic), Simion Dascălu (pilot, expert CE, activist civic), Miron Manega (jurnalist), George Răzvan Adamescu (antreprenor, activist civic), Mihaela Moisa (antreprenor, activist civic), Florin Maneanu (jurnalist ,,Vocea Severinului”, activist civic), Lucian Duță (activist civic), Mădălina Apostol și Costel Cotîrlan de la Coaliția STOP 5G România.

Luni, 17 mai 2021, în cadrul Adunărilor Publice AJUNGE! au fost invitați toți parlamentarii din actuala legislatură să participe la un dialog cu societatea civică, au fost formate mai multe delegații  și au luat cuvântul reprezentanți ai societății civice, inițiatori sau delegati ai mai multor petiții colective și scrisori deschise care sunt depuse, cu număr de înregistrare, la Guvern, ministere și alte instituții sub forma unor notificări. Cumulat, petițiile poartă vocea a aproximativ 100.000 de cetățeni semnatari. Iată câteva dintre ele:

– Cerem interzicerea implementării și dezvoltării rețelei 5G în România

Statul Român este ADMINISTRATOR, nu proprietar al mijloacelor de producție, deci nu are dreptul să înstrăineze activele României!

DEMISIA ARAFAT, GUVERN; PREȘEDINTE SUSPENDAT!

Așa nu se mai poate. Până aici. Ajunge!

Proclamația pentru Libertate de la Piața Universității

NOTIFICARE – AVERTISMENT: Răspundeți afirmativ obligației de a cerceta suspiciunile de trădare și furt electoral anchetând Serviciul de Telecomunicații Speciale

STOP Obligativității Vaccinarii!

Petiție către Guvernul României pentru încetarea stării de alertă și oprirea legii vânzării terenurilor către străini

Alocuțiunile au fost transmise LIVE pe facebook și pot fi găsite pe conturile organizatorilor Luiza Volf si George Bănulescu și pe pagina Constituția Cetățenilor.

AJUNGE!!! este mesajul notificator al tuturor românilor care nu mai acceptă abuzurile actualului sistem, profund mincinos și dictatorial.

AJUNGE!!! este un ultimatum transmis celor care încalcă contractul social în care poporul este beneficiarul.

Este momentul pentru mobilizare și implicare activă pentru a ne apăra viața, libertatea, proprietatea, țara!

Mișcarea civică AJUNGE! care a luat naștere în luna aprilie 2021 este vocea unitară a mai multor cauze civice și totodată chemarea la colaborare a societății civice (civili și militari) să identifice  împreună mijloacele cele mai eficiente de a pune în practică soluțiile de rezolvare a doleanțelor generate de încălcările în forma continuată a statului de drept de către cei aflați la conducerea instituțiilor guvernamentale. Nevoile și problematicile  reies atât din conținutul petițiilor collective, cât și din alocuțiunile liderilor de organizații și mișcări civice care au participat și au luat cuvântul. Iată câteva fragmente din conținutul acestor alocuțiuni:

* „Adunările Publice Ajunge!s-au născut din necesitate, se vor dezvolta în iubire iar soluțiile propuse vor fi implementate cu responsabilitate”. (Luiza Volf,  organizator al Adunărilor Publice AJUNGE)

* „Am reușit să transmitem prin reprezentanții ADUNĂRILOR PUBLICE AJUNGE! un mesaj ferm către Guvernul României, dar și către anumite ministere, acela că o parte însemnată a poporului român s-a săturat de actuala clasă politică care se dovedește trădătoare, mincinoasă și chiar criminală. Sunt onorat de două ori. O dată pentru că am participat la o premieră absolută în viața societății civile românești: ADUNĂRILE PUBLICE din 15, 16 și 17 mai a.c., denumite sugestiv și lapidar „AJUNGE!” A doua oară sunt onorat că am avut privilegiul de a deschide ADUNAREA PUBLICĂ din 15 mai cu mesajul denumit generic „AJUNGE!”. Subliniez și repet denumirea corectă a acțiunii – ADUNĂRI PUBLICE – tocmai pentru a o delimita clar de conceptul de PROTEST. Felicit din suflet grupul de inițiativă și organizatorii pentru curaj, efort, tenacitate și rezultate! Sunt convins că lecția învățată va ajuta îmbunătățirea și eficientizarea acțiunilor civice care vor urma.  Mult succes!” (Col.(r) Edmond MILEA)

* „Totul se tehnologizează, dar nu se umanizează și începem să ne pierdem omenia. E nevoie de profesionalism peste tot. Eu nu am decât un singur îndemn: unirea profesioniștilor pentru salvarea României”. (Prof. Dr. Florian Colceag)

* „Fidelitatea față de țară este sacră, iar cetățenii au dreptul și obligația să apere România. La acest moment suntem în situația de a apăra România. O avem de apărat de înșiși conducătorii ei. Suntem într-o situație fără precedent, în care Constituția României, pentru acești reprezentanți pe care i-am mandatat, nu mai are niciun fel de valoare. Toți sunt mânați de interese personale sau de interese de grup, toți vorbesc frumos până ajung cu sacii în căruță la putere”. (Av. Marina-Ioana Alexandru)

*„Bucurați-vă, pentru că voi ați învins. Și ați învins pentru simplu fapt că ați crezut în drepturile voastre. Nu vă lăsați mințiti de cei care vă spun altceva. Normalitatea este un mare câștig. Începem să redevenim demni și să fim conștienți de demnitatea noastră.” (Av. Dan Chitic)

* „Zi de zi se încalcă Constituția, douăzeci și cinci de drepturi să ne fie încălcate și să nu ieșim în stradă? Și nu am văzut pe niciunul de la opoziție să spună «Domnule, nu se poate să faceți așa». Eu fac apel la români să vină alături de noi, că numai împreună vom reuși. Dacă suntem mulți reușim și reușim pe inițiative legislative.” (Col. (r) Florea Marcu)

* „Suntem singura țară din UE care nu are voie să aibă sindicate la militarii în activitate. Singura. De ce? Pentru că atunci când distrugi un stat, nu numai economic îl distrugi, distrugi armata, învățământul, formarea noilor generații, distrugi cultura. Cu alte cuvine, îi distrugi omului memoria istorică și capacitatea de a gândi. Ieșim în stradă periodic și nu ieșim numai militarii și polițiștii. Ceferiștii vin alături de noi, ziariștii – cei care gândesc românește – vin alături de noi. Minerii vin alături de noi, profesorii vin alături de noi și toți am venit aici cu programul Consiliului Național al Societății Civile.” (Col. (r) Mircea Dogaru)

* „În anul feroviarilor europeni se caută să se facă operatorii feroviari nerentabili, să fie declarați cu pierderi, pentru a se face loc feroviarilor străini în România. Se vrea să nu mai avem nimic românesc în România. Au distrus mobilitatea, au distrus turismul, au distrus horeca, au luat dreptul de circulație al studenților pe căile ferate. Asta este realitatea. Pentru asta protestăm și vom protesta în continuare.” (Ing. Maxim Rodrigo)

* „Trăim vremuri extraordinar de grave, pur și simplu trăim în plin război informațional global. Am fost atacați noi și întreaga lume cu o armă biologică, iar Guvernul României, instituțiile statului în loc să ne apare cum face orice stat responsabil când este într-un război în care este atacată populația, în care este atacat statul. Guvernul Român pur și simplu a pactizat și este chiar parte din acest atac cu arme biologice.” (Ovidiu Hurduzeu, scriitor)

* „Reamintim acestui guvern și acestor autorități că noi, cetățenii, suntem proprietarii de drept ai spectrului de frecvențe radio care este resursă naturală limitată, suntem proprietarii de drept ai datelor care vor fi stocate, procesate și transferate prin rețelele 5G. Noi, cetățenii, suntem proprietarii de drept ai imobilelor pe care operatorii vor să instaleze în mod ilicit aceste păduri de aparate radiative. Prin urmare, nu aveți mandatul și consimțământul nostru să faceți aceste demersuri legislative care permit implementarea la nivelul populației a tehnologiei 5G de sorginte militară, invazivă, experimentală, nocivă vieții, nereglementată și nesigură, care pune în pericol siguranța națională.” (Ing. Mădălina Apostol – Coaliția STOP 5Gromânia)

* „Toți militarii, activi sau în rezervă, ați jurat să apărați poporul român. Domnule general necunoscut, dați ordinul: Români, vă ordon, eliberați România! AJUNGE!” (George Popescu, fondator fratiaromaneasca.ro și genocid.ro)

* „Noi, Naționaliștii din Noua Dreaptă, am fost prezenți din nou la datorie, în acest weekend plin de proteste și manifestări populare, care au culminat cu trimiterea mai multor delegații de specialiști la guvern și la mai multe ministere implicate în oprimarea drepturilor și libertăților cetățenești garantate de Constituția României, unde am depus și susținut petiții și memorii cu doleanțele românilor revoltați de poltica actualului guvern neo-marxist. Sub sloganul «AJUNGE!», am îndurat ploile torențiale din București, pentru  că dragostea de neam și țară ne îndeamnă la sacrificiu.
Sperăm ca exemplul nostru și al unei mari părți a societății civile să fie urmat și de restul populației României, fiindcă libertățile și drepturile noastre cetățenești se câștigă și se apară în stradă, pe baricade. Fii și tu român adevărat și alătură-te nouă, cât încă mai avem pentru ce lupta. Așa să ne ajute bunul Dumnezeu și să ne călăuzească pașii, pe calea biruinței, pentru a face din România Țara Făgăduinței, țara unde dreptul la fericire va fi literă de lege, țara în care omul si divinul vor coexista în armonie, pentru că totul se învârte în jurul iubirii de neam și de țară. Nihil sine deo!”
(Florin Maneanu, NOUA DREAPTĂ)

* „Ajunge cu pandemia pentru că deja ați întins această glumă sinistră mai mult decât iși putea imagina oricine”  (Simion Dascălu, pilot, expert Comisia Europeană)

* „De un an și de zile ne-au călcat în picioare drepturile și libertățile cetățenești și nu încetează. În continuare dezbină poporul și ne discriminează, și ne împart în vaccinați și nevaccinați. Este absolut de neacceptat. În cntinuare își bat joc de ce a mai rămas în țara asta, vor să o pună pe butuci, sa vândă, sa privatizeze. De ce ieșim în strada? Dar avem un motiv pentru care sa stam în casa?” (Oana Lovin, jurnalist)

* „Ține de noi, de atitudine. Schimbarea vine din noi. Dacă noi nu știm să luăm atitudine, dacă noi nu vom protesta, nu vom face presiune pe guvernanți, să nu vă așteptați că o să vină altcineva dintr-o altă țară să lupte pentru drepturile și libertățile voastre.” (Codruța Cerva, jurist și jurnalist)

Să cereți iertare poporului român!

„Întrucât prin schimbarea Constituției, în 1991, statul roman nu și-a schimbat calitatea de administrator în aceea de proprietar al mijloacelor de producție, proprietar rămânând, în continuare Poporul Român, vă solicităm, domnule prim-ministru, următoarele (urmează citat din petiția inițiată de CERTITUDINEA, intitulată „Statul Român este ADMINISTRATOR, nu proprietar al mijloacelor de producție, deci nu are dreptul să înstrăineze activele României!”):
1. Să renunțați definitiv la înstrăinarea (indiferent sub ce formă) de active pe care statul, ca urmare a promulgării 15/1990, le gestionează în prezent FĂRĂ DREPT.
2. Să recunoașteți că statul român deține FĂRĂ DREPT bunurile mijloace de producție pe care și le-a însușit cu încălcarea prevederilor constituționale aflate în vigoare și să faceți toate demersurile care sunt de competența dumneavoastră pentru anularea Legii 15/1990, precum și a întregii legislații subsecventă ei.
3. Să recunoașteți că statul român a înstrăinat FĂRĂ DREPT bunuri mijloace de producție, să asigurați recuperarea lor integrală, sau recuperarea integrală a contravalorii lor, precum și recuperarea integrală a bunurilor sau recuperarea integrală a contravalorii bunurilor provenite din exploatarea FĂRĂ DREPT a mijloacelor de producție ce au făcut obiectul Legii 15/1990.
4. Să dispuneți – având în vedere experiența nefastă de care, privitor la gestionarea proprietății socialiste, a avut parte poporul român pe perioada regimului comunist – ca, după recuperarea bunurilor înstrăinate, laolaltă cu bunurile deținute fără drept de către statul român, să găsiți modalitatea cea mai corectă și eficientă prin care bunurile mijloace de producție, care sunt în proprietatea socialistă a întregului popor, să fie distribuite, în mod gratuit, în PROPRIETATEA PRIVATĂ a fiecărui cetățean român.
5. Să cereți iertare poporului român alături de ceilalți foști prim-miniștri pentru gravele prejudicii care i-au fost aduse. Să aveți, măcar de acum încolo în vedere, domnule prim-ministru, că titulatura de ministru provine din latinescul „minister” care înseamnă servitor (al poporului) – poziție pe care, din păcate, predecesorii dumneavoastră au ignorat-o cu desăvârșire – și, pe cale de consecință, în fiecare moment în care vă veți exercita atribuțiile să fiți conștient că aveți obligația de a servi interesele poporului român”.

Autor: CERTITUDINEA

 5,525 total views,  6 views today