Autor: Ion Spânu

Domne, atît de bine îmi pare că AUR a intrat în Parlament, cum nici nu vă imaginaţi! Şi nu la limita pragului, ci cu aproape 10%. Această aşa-zisă surpriză este o adevărată hîrtie de turnesol a politicii de la noi, devoalînd în mod oficial toate caracteristicile clasei politice, dar şi ale electoratului nostru.

Pînă la alegeri, omul-pîrmac al PNL era un anumit Marian Tivilic Moroșanu, zis „Ceauşescu”. Era bun! Îi hărţuia pe PSD-işti şi chiar pe Avocatul Poporului, urmărindu-i la ieşirea din televiziuni şi chiar pînă acasă, le mînjea gardul casei cu tot felul de porcării, arunca vopsea pe pereţii ministerului Justiţiei unde era Tudorel Toader.

Îi mai puneau cîteodată poliţiştii, „la vrăjeală”, cătuşele, dar a doua zi Ceauşescu era iarăşi în stradă şi o lua de la capăt.
Dar, ia, priviţi aceste imagini care l-au legitimat pe „Ceauşescu” ca vector de imagine al PNL, USR-PLUS şi chiar al lui Klaus Iohannis:

Frumoasă arhivă, nu? Klaus Iohannis şi Ludovic Orban zîmbesc fericiţi că „Ceauşescu” (sic!) acceptă să facă un selfie cu ei, Dacian Cioloş şi Dan Barna l-au pus între ei ca pe vedeta partidului cu USR pe piept, rafinata franţuzoaică Clotilde Armand (sic!) este aproape de orgasm în preajma lui, Rareş Bogdan îl ia pur şi simplu în braţe pe Ceauşescu. My friend, nu?

Şi asta nu e tot! Pînă şi ţuţerii „Sistemului” sînt fericiţi cu „Ceauşescu” alături de ei: procurorii generali Augustin Lazăr şi Bogdan Licu, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, şi chiar filosoful Mihai Şora.

În schimb, acum aceiaşi politicieni şi, mai ales, ţuţerii lor din presă se revoltă împotriva intrării în Parlament a avocatei Diana Şoşoacă din partea partidului AUR, cel care le-a dat peste cap calculele! Şi te întrebi: de ce? AUR şi-a asumat-o pe avocata Diana Şoşoacă, în ciuda vocii sale stridente şi a mesajelor sale agresive. Dar şi-a asumat-o, nu doar a folosit-o în stradă, aşa cum au făcut cei din PNL şi USR.

În plus, Diana Şoşoacă este avocat şi încă unul foarte bun în meserie. N-am nici o îndoială că majoritatea pe care se pregăteşte Iohannis s-o impună pentru a mai avea o dată „Guvernul Meu” va avea mari probleme în Parlament cu Diana Şoşoacă. Dar ea nu va fi, din punctul de vedere al agresivităţii, nici la degetul mic al USR-istei Chichirău! Vă amintiţi de episodul cu hărţuirea lui Şerban Nicolae în Parlament?

Care-i diferenţa dintre Chichirău şi Şoşoacă? Măcar AUR-ista ţipa în stradă, la un protest, nu în Palamentul României, aşa cum a făcut USR-ista!
Acum înţelegeţi de ce mă bucur că AUR a intrat cu scor uriaş în Parlament? Poate că-şi vor da seama şi cei din PNL şi USR-PLUS de vorba aia veche: „Semeni vînt, culegi furtună”! Sau de alta: „Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti”! Şi încă una: „Cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

Deci, să-i ţinem pumnii avocatei Diana Şoşoacă! Dacă e circ, circ să fie!

Sursă: cotidianul.ro

 1,290 total views,  2 views today