Autor: NAGY ATTILA-MIHAI

Citeam despre „alerta NATO”, că Putin trimite rachete hipersonice la Kaliningrad! De parcă NATO n-ar fi înțeles mesajul lui Putin și miza acestuia! Părerea mea e că occidentalii se fac că nu înțeleg faptul – pentru mine evident – că pentru Putin distanța contează. Distanța între NATO și Rusia!


Putin nu vrea război, ci distanță. Ceea ce Occidentul pare, așa cum am spus,  că refuză să înteleagă, producând această isterie de război. Se comportă de parcă Putin ar fi nebun ca Hitler. Dacă nu cumva, prin această isterie NATO vrea să distragă atenția de la ceea ce vrea, de fapt, Putin (distanță!), ei știind că, din punct de vedere strategic, acesta are dreptate.
În realitate NATO este cel care-l împinge pe Putin spre radicalizare, determinându-l să arate Occidentului ce consecințe poate avea apropierea NATO de Rusia. Trimiterea rachetelor hipersonice la Kaliningrad era una dintre consecințe, acestea putând lovi, în câteva minute, orice capitală din Europa, dacă Occidentul nu respectă distanță între NATO Rusia! Putin a trecut de la limbajul mesei lungi la limbajul rachetelor hipersonice.


Biden crede că Putin a făcut calcule greșite. Greșit! Occidentul este cel care a făcut calcule greșite, ignorând avertismentul lui Puțin de la summit-ul NATO din  București, din 2008:  „Noi ne-am retras, NATO a înaintat”! Era un avertisment serios, care marca începutul acestei crize! După summit, sau chiar înainte, Putin a început pregătirile care acum își arată roadele! Iar vinovați sunt surzii de la summitul NATO de la București, din sprilie 2008.
Ce le lipsește Occidentalilor? Omul care să poată gândi cu capul lui Putin! Căci el știe să gândească cu capul occidentalilor. Puterea lui Putin aceasta este, de fapt. Abia după aceea urmează hipersonicele!

P.S. Deocamdată, în jocul de șah geopolitic, Putin e cel care a atacat. Să vedem însă ce mutare va face Occidentul!

 2,491 total views,  2 views today