Apărut în CERTITUDINEA Nr. 102

Se împlinesc 40 de zile de când cel care a fost Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a plecat dintre noi, lăsându-ne povara grea a unei misiuni pe care nu știm dacă o vom putea duce mai departe.

Aducem la cunoștința celor care l-au cunoscut și l-au prețuit, că slujba de pomenire de 40 de zile (Sărindarul) va avea loc la data de 11 decembrie, ora 11.00 (ora României), simultan în mai multe biserici din țară și din afara țării, prin locurile pe unde pașii săi au călcat și unde a lăsat amintiri de neșters în mintea și sufletele oamenilor. Menționăm bisericile care au confirmat, până la închiderea ediției, că vor face pomenirea de 40 de zile pentru cel care va pleca definitiv la Dumnezeu:

Catedrala Mitropoliei Basarabiei (având hramul Sf. Apostol Evanghelist Ioan Teologul) din Chișinău, Biserica Nașterea Maicii Domnului din Timișoara, Biserica Sf. Iosif din Partoș din cadrul Protopopiatului Reșița, Biserica Zlătari (cu hramurile Naşterea Maicii Domnului / Sfinţii Mucenici Ciprian şi Iustina) din București, Biserica Sf. Nicolae-Broșteni din București, Biserica Banu, cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Duminica Tuturor Sfinților din Iași, Biserica de lemn Buna Vestire din Slobozia, Biserica Cuvioasa Parascheva din Călărași, Biserica Sf. Gheorghe din Corunca, jud. Mureș, Biserica Toți Sfinții din Rm. Vâlcea, Biserica  Sf. Arhanghel Mihail a mănăstirii Plăviceni, jud Teleorman, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Bălușești, jud Neamț, Biserica Mănăstirii Adam din județul Galați, Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Sân-Mihai (Voivodina, Serbia), Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din New York, Biserica Sf. Ioan Rusul  din El Ejido, Almeria (Spania).

Parastasul este, așa cum se știe, un moment liturgic solemn pentru odihna celor decedați. Cel mai important dintre parastase este cel de 40 de zile, prin care se rememorează și perpetuează Înălțarea Domnului la Cer. La fel ca și Iisus care s-a înălțat la cer în a patruzecea zi, sufletul ajunge din nou în fața Judecătorului. Doru Dinu Glăvan se va prezenta în fața lui Dumnezeu cu datoria pământească împlinită, însoțit de dragostea, rugăciunile, căldura și aprecierea noastră pentru faptele sale. Dumnezeu să-i primească și să-i odihnească sufletul ostenit!

CERTITUDINEA

 1,570 total views,  2 views today