Către Congresul Statelor Unite ale Americii,

Către domnul Joseph Robinette Biden Jr., președinte al

Statelor Unite ale Americii,

Către Ambasada Statelor Unite la București

Stimați domni, înalți conducători ai Statelor Unite ale Americii,

Suntem Grupul pentru România, un grup de persoane care s-au reunit să gândească și să propună soluții de salvare a României din situația dezastruoasă în care a fost adusă de regimul politic euro-atlantic. Ne adresăm dumneavoastră, ca putere mondială dominantă asupra României, care astăzi influențează decisiv soarta țării noastre.

Grupul pentru România consideră că autoritățile statului român nu reprezintă interesele României profunde și ale poporului român, ci interesele forțelor străine care jefuiesc și distrug România de foarte mulți ani. Această situație nedorită de poporul român poate fi îmbunătățită cu ajutorul dumneavoastră, atât de mult așteptat.

Ne adresăm dumneavoastră și în numele foarte numeroșilor români, aflați în viață sau decedați între timp, care și-au pus mari speranțe în ajutorul Statelor Unite ale Americii, în anii grei de după ocupația iudeo-bolșevică a României, de la sfârșitul celui de al doilea război mondial. „Vin americanii!” a fost o aspirație a unei întregi generații de români. Timp de 45 de ani o parte a poporului român v-a așteptat în zadar, dar acum sunteți aici și puteți ajuta România.

Stimați domni, înalți conducători ai Statelor Unite ale Americii,

Grupul pentru România înțelege dorința Statelor Unite ale Americii de a deține cât mai multă putere și influență la nivel mondial, motiv pentru care a purtat în trecut numeroase războaie și luptă astăzi alături de alte 40 de state împotriva Federației Ruse.

Grupul pentru România se adresează Dumneavoastră cu rugămintea să ne protejați de așa natură încât poporul român să nu fie implicat în acest război, în nici un fel. Implicarea noastră în acest război presupune adversitatea militară a Rusiei și riscuri de securitate națională grave, pe care România nu le poate gestiona, nici militar, nici diplomatic. Noi nu dorim să fim ajutați militar de Dumneavoastră după ce vom fi implicați în război. Noi dorim să nu fim implicați în război. Dispuneți conducătorilor României să nu se implice în nici un fel în războiul din Ucraina și ei vă vor asculta orbește. Pe dumneavoastră vă ascultă conducătorii României. Vocea României profunde nu o ascultă.

Ucraina nu a fost și nu este un stat prieten al poporului român. Populația românească din Ucraina a fost și este persecutată etnic de guvernele de la Kiev. După anul 1940, foarte multe suferințe ale poporului român s-au datorat ucrainenilor. Poporul român nu are nici un motiv să se implice în războiul din Ucraina. Acest război nu este al poporului român.

Ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei de când a început războiul este unul care are costuri foarte mari, care nu ar trebui să fie suportate de poporul român. Poporul român nu a avut și nu are datorii de nici un fel față de Ucraina.

Ajutorul militar pe care dumneavoastră, Statele Unite ale Americii, l-ați oferit altor popoare implicate în diverse conflicte internaționale după al doilea război mondial și după acordul verbal din Malta, din 2-3 decembrie 1989, nu a fost în măsură să salveze aceste popoare de la distrugerea cvazi-totală. Ne referim la statele și popoarele Coreei, Vietnamului, Laos, Cambodgiei, Afganistanului, Irakului, Siriei, Libiei, iar acum Ucrainei, pe care Statele Unite ale Americii le-au ajutat militar și care au fost distruse în cea mai mare parte. Acest tip de ajutor militar este unul dezastruos și vă rugăm respectuos să ne ajutați să îl evităm.  

Grupul pentru România se adresează Dumneavoastră cu rugămintea să retrageți bazele și forțele militare ale Statelor Unite de pe teritoriul României și să solicitați și altor țări din NATO implicate militar în România să facă același lucru. Prezența unor forțe militare străine pe teritoriul României reprezintă o provocare la adresa Federației Ruse și aliaților ei, în frunte cu China, pe care noi considerăm că nu trebuie să o facem și apoi să-i suportăm consecințele. România nu trebuie să se înfrunte cu Federația Rusă și aliații ei, chiar dacă Statele Unite o fac, din motive care nu ne privesc pe noi și nu au legătură cu relația noastră bilaterală.

În cazul în care vom continua să fim implicați în conflictul militar din Ucraina, la finalul războiului, Statele Unite ale Americii vor încheia pacea, se va înțelege cu Rusia, iar România va rămâne cu adversități pe care nu le poate gestiona.

Grupul pentru România speră că acest mesaj conținând rugămințile noastre va fi ascultat și înțeles în litera și în spiritul celor mai bune intenții cu care a fost gândit și transmis dumneavoastră.

Acest mesaj nu are nimic anti-american și nimic pro-rus în conținutul său intim. Conținutul acestui mesaj este doar dorința celei mai mari părți a poporului român de a nu fi implicat în acest război.

Cu deosebit respect,

GRUPUL PENTRU ROMÂNIA

 4,398 total views,  6 views today