Autor: Dr. FLORIAN COLCEAG

Cu toții suntem conștienți că lucrurile nu merg bine în România. Nu merg bine în lume, datorită manipulării fricii oamenilor, legată de „pandemia” care este din ce în ce mai mult legată de o manipulare pricepută a celor care conduc lumea. O analiză mai detaliată a problemelor actuale relevă și alte aspecte structurate, ce conduc la rezultatele așteptate de către păpușarii din spatele cortinei. Un prim aspect este legat de mecanismele politice și administrative. Enumăr câteva aspecte legate de parlament, guvern și administrație. Acestea conduc la blocarea deciziilor favorabile rezolvării problemelor:

– Cotizarea pentru campania electorală și promovarea imaginii candidaților scoate la suprafață grupurile de interese, nu experții în domeniu, care nu au avut niciodată bani de aruncat pe imaginea proprie

 – Selecția inițială a parlamentarilor nu a ținut seama de nivelul de profesionalism, nici de dispunerea decidenților pe profesii. Consecinţa este slaba reprezentare a diferitelor categorii profesionale și incapacitatea de a lua decizii legislative adecvate.

– Expertiza poate fi adusă de către consilierii parlamentarilor, dar ei nu au dreptul să participe la ședințe, deşi ei au expertiza necesară, în timp ce parlamentarii nu au timp să analizeze, fiind prinși permanent în ședințe și întâlniri. Ridicarea mâinii la votare este un act automat toxic dacă nu se fac dezbateri și discuții în prezența consilierilor.

– Lupta politică a partidelor, care anulează coalizarea pentru interesul național. Aceasta conduce la corupție și darea de avantaje pe sub mână, relaţii pe orizontală și raportarea falsă la vârf, conducând pe parcurs la blocarea dezvoltării economice și vânzarea activelor naţionale către străini.

– Lipsa unei cunoașteri transversale a bunelor practici internaţionale, ce blochează legile inovatoare ce pot conduce la rezolvarea problemelor.

– Blocarea timpului de studiu cu multiple ședințe și consilii, ce nu mai permit studiile aprofundate necesare. Aceasta conduce la totala superficialitate în analizarea problemelor și luarea deciziilor corespundatoare.

– Ierarhizarea posturilor de conducere făcută prin comandă politică, ce poate ascunde intenții personale sau de grup, ce nu țin seama de interesul național. Un factor primar în această direcție este legat de finanțarea partidelor ce au susținut candidații care au cotizat mult, să ocupe un post în parlament. În aceste condiții, parlamentarii sunt nevoiți să-şi recupereze banii investiți și, în consecinţă, să se alieze la diferitele proiecte ce sunt de interes de grup, nu de interes național.

– Repartizarea ulterioară a voturilor, rămase după alegeri, de către o comisie pusă fără criterii transparente, face ca procentele de reprezentativitate să fie modificate după bunul plac al unor grupuri de interese. Aceasta face ca actul guvernamental să fie manipulat de către forțe care nu au de-a face cu interesul național. „Nu contează cine votează, contează cine numără”. Și întreaga paradigmă: „Nu contează cine numără, contează cine anunță rezultatele”; „Nu contează cine anunță rezultatele, contează cine repartizează rolurile și funcțiile”

– Ignorarea totală a reacțiilor populaţiei sau structurilor profesionale, afectate de deciziile politice, pe durata mandatului.

– Mituirea grupurilor profesionale ce permit manipularea reacțiilor sociale, cu salarii și pensii nesimțite.

– Repartizarea bugetelor locale sau profesionale astfel încât să inhibe dezvoltarea sustenabilă, echilibrată și durabilă.

– Formarea unor mici structuri politice necesare creării punctelor de instabilitate ce crează majoritățile parlamentare, în funcţie de interesele clanurilor politice și economice interne sau externe.

– Vânzarea activelor naţionale către companiile străine cu ajutorul deciziilor guvernamentale, ensclavizarea populaţiei, regim dictatorial.– Legile partidelor politice și constituția au fixat cadrul democrației reprezentative, pe interese de partid. Democrația participativă (caz Elveția) elimină corupția și interesele de grup, dar asigură atenţia pentru comunități și rețelele profesionale. Aceasta permite protecția, nu jefuirea mediului natural. Asigură, de asemenea, colaborările internaţionale cu majoritatea deciziilor de partea națiunii, nu de partea companiilor străine.

Observăm ciclul vicios  marcat cu un cerc, care produce bâlbe decizionale. Observăm mecanismele ce conduc la ruinarea țării. Realizăm că mecanismele sunt funcționale la acest moment, dar nu înțelegem exact scopul lor la prima vedere, fără  o analiză prealabilă.

În urmă cu aproximativ 5 ani, a fost organizată la Timișoara o conferință a oamenilor de ştiinţă de origine română, ce trăiau în diaspora. Ei au avut un discurs extraordinar, după prezentarea nivelului valoric al muncii lor. Au spus ceva de genul acesta: „Noi vom reveni în România ca să contribuim la refacerea economiei și vieții sociale, dacă se vor îndeplini trei condiții. Prima condiție este legată de educaţie; copiii noștri trebuie să primească o educaţie care să le permită să performeze în orice universitate din lume. A doua condiție este legată de sănătate: sistemul de sănătate trebuie să acționeze prompt pentru prevenirea bolilor. A treia condiție este legată de administrație: este necesar să existe birouri specializate în care, în câteva ore, să se completeze toate actele necesare pentru inițierea serviciilor oferite de cei veniți din diaspora pentru a dezvolta sectoare, afaceri, etc”. Astfel de birouri există în toate țările din OECD.

Rezultatele le vedem:  nici una din condițiile cerute nu a fost măcar urmărită să fie îndeplinită, ceea ce a condus la blocarea reîntoarcerii în țară a specialiștilor români formați în străinătate. De exemplu, Ministerul Educaţiei, unde se află biroul pentru recunoaşterea diplomelor din universitățile străine, refuză acum să recunoască diplomele medicilor cu studii în străinătate, chiar acum, când noi parcurgem o criză medicală fără precedent. Un al doilea exemplu legat de educaţie, este trimiterea copiilor acasă pe motiv de pandemie dar lăsareasălilor de spectacol, de sport, restaurantelor, etc, deschise. Traumele emoţionale, psihice, relaționale pe care le vor avea copiii prin modificarea regimului lor de învăţare către emancipare motivată, nu sunt luate în calcul. Se dorește oare creşterea emigrației părinţilor și depopularea țării, care va fi în curând lipsită de mijloacele de a mai rezista la imigrarea străinilor necesari umplerii locurilor de muncă? Trebuie să punem în balanță și micșorarea enormă a bugetelor locale și investiției în educaţie.

Medicii au început să se revolte împotriva măsurilor pe care le ia sistemul de a crește procentajul morților ce Covid din secțiile ATI, puse în corelație cu creşterea salariilor și cu măsurile total greșite de acțiune față cei în dificultate. Toate acestea sunt măsuri administrative concepute să alunge diaspora românească profesionalizată și să slăbească capacităţile de redresare a țării. Pot fi date mult mai multe exemple în această direcție. Toate cele enumerate, dar și faptul că în acest moment există revolte și demonstrații pe diverse subiecte: 5G, purtarea măștilor, măsurile din educaţie, măsurile economice, pensiile nesimțite etc., conduc la două ipoteze antagonice. Prima ipoteza este că s-au trezit serviciile româneşti care au depus cândva un jurământ să-și apere țara, fiind informate de intențiile altor servicii străine și a asasinilor economici profesionalizați în afară; a două ipoteza este că serviciile străine sunt în totală cârdășie cu puterea actuală care vrea să dea ultimul tun desființând tot ce înseamnă națiunea română. A trecut termenul analizelor deșarte, este timpul ca românii să se organizeze rapid și structurat, în rețele profesioniste capabile de acțiune concentrată. Este momentul să-şi caute informațiile corecte acolo unde se găsesc, să nu se mai lase manipulați de posturile de televiziune cumpărate, este vremea să înceapă să judece cu mințile lor proprii, nu să se lase manipulați ce cei care le servesc reclame comerciale, produse de diverse companii multinaționale străine și pline de texte subliminale. Acestea nu plătesc impozite, dar scot un profit enorm din trudă românilor ce devin din zi în zi mai săraci. Treziți-vă oameni buni, și acționați pentru viitorul copiilor voștri, în țara unde au rădăcini milenare!

CLIK pe imagine, pentru a deschide PETIȚIA

 6,360 total views,  8 views today