Există două dosare de interdicție la viața publică pe numele lui Mihai Eminescu. Unul, mai cunoscut, este Dosarul 968 din iulie 1883, adică din luna următoare încarcerării lui Eminescu, iar celălalt, mai puțin cunoscut, este Dosarul 645 din aprilie 1889, anul morții sale. Ambele se află la Arhivele Naționale ale României, din București.

Aceste dosare, ca și alte dovezi pe care le vom prezenta în episodul 11 din serialul VIAȚA LUI EMINESCU, dovedesc că Eminescu a fost urmărit, hărțuit și interzis din rațiuni politice, pentru că așa o cereau interesele externe.

Împreună cu jurnalistul și scriitorul Miron Manega, director editoarial al publicației Certitudinea și purtător de cuvânt al Uniunii Ziariștilor profesioniști din România, în acest episod vă prezentăm detalii despre conținutul acestor dosare de interdicție și oamenii care au stat în spatele jocului murdar care l-a scos pe Eminescu din viața publică.

Vizionare cu folos!

Serialul “Viața lui Eminescu” este realizat cu sprijinul domnului Ioan Curtean de Hondol și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Surs: daniel-roxin.ro

 2,764 total views,  2 views today