Autor: Daniel Roxin

În ultimele două episoade ale serialului VIAȚA LUI EMINESCU (Necenzurat) am vorbit despre conspirația anti-Eminescu din anul 1883, care a dus la eliminarea lui din viața publică, și despre ziua fatidică de 28 iunie, același an, ziua în care a fost pus în cămașa de forță.

Dovezile pe care vi le-am prezentat arată cu claritate că marele geniu poetic și marele jurnalist a căzut victimă intereselor politice externe.

Prin urmare, el nu a dispărut de pe scena socială și culturală pentru că a înnebunit, după cum susțin ignoranții sau detractorii, ci pentru că a fost sacrificat în numele unor jocuri geopolitice.

În episodul de astăzi, vom merge cu povestea mai departe și o să vă dăm detalii despre ultimii săi ani de viață: anii în care a scris multe dintre cele mai cunoscute poezii, anii în care a fost tratat medical cu injecții cu mercur, fatale până la urmă.

Pornim la drum împreună cu scriitorul și jurnalistul Miron Manega, director editorial al revistei Certitudinea, purtător de cuvânt la Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Serialul VIAȚA LUI EMINESCU (Necenzurat) este realizat cu suportul domului Ioan Curtean de Hondol și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Vizionare cu folos!

Sursă: daniel-roxin.ro

 2,790 total views,  4 views today