Autor: IOAN ROȘCA

Articol apărut în CERTITUDINEA numerele 140-141

INCUBATORUL

6.4. Cronica recuceririi

Se va preda din acest an elevilor români că grosul înaintaşilor lor s-au înşealat lamentabil, lasîndu-se cuprinsi de o contagioasă ură iraţională împotriva unui popor cu care convieţuim de mult şi care ne-a făcut mult bine, emancipându-ne.

            Chiar dacă admitem această aberaţie şi salutăm cenzurarea vocilor care au denunţat cotropirea evreiască, demografică, economică si politică, ca pe un act de însănătoşire a conştiinţei noastre colective, grav degradate… Și chiar dacă ţinem şi isonul teoreticienilor istoriei care ne explică, cu pretenţii „ştiinţifice”, că nu avem de ce să ne încredem în vocile celor de demult, care şi-au exprimat perspectiva retrogradă privind viaţa pe care o trăiau…măcar ce trăim chiar noi, azi, ar trebui să putem judeca pertinent!

            După ce am văzut ce nu avem voie să aprobăm, urmărind geografia împotrivirii faţă de vechea cotropire, să urmărim modul în care am fost aduşi în această postură, prin cea nouă.

            Vom folosi, în exlusivitate, informaţii furnizate de „Realitatea Evreiască”, pe teme pe care românii, intimidaţi, interesaţi sau indolenţi, se feresc să mai vorbească. Pare ciudat că evreii îşi expun triumful cu atîta lipsă de tact, încît nu e nevoie decît să le înregistrezi jurnalul de front ca să alcătuieşti rechizitoriul vînzării/ trădării României. Dar poate că nu e vorba de neglijenţa inoportună a unor propagandişti de proastă calitate, ci de o expunere premeditată a situaţiei, întru obişnuirea supuşilor cu statutul de colonie. Domesticirea e deplină. Aş paria că nici materialele pe care le voi publica în continuare, care dovedesc, dincolo de orice îndoială, aservirea ţării (pretins suverană)… nu vor provoca nici o reacţie. Dar şi asta va arăta ce e de demonstrat: că nu mai are cine se opune.

            Vom începe seria incursiunilor prin realitatea plămădită românilor, cu un subiect aparent particular, dar de mare expresivitate.

            Parcurgînd fişa de mai jos, dedicată poveştii şcolii Lauder Reut nu putem să nu vedem (decît băgînd capul în nisip) ţipătoarea aservire României postdecembriste, de către agenţii intereselor evreieşti. Cum să nu fim impresionaţi de performanţa celor care au pus la cale penetrarea/ acapararea diplomaţiei noastre, ce nu va mai putea fi deparazitată mult timp? Viitorii „reprezentanţi” ai românilor fiind nutriţi din faşă în idiş, crescuţi de mici sub steagul/ imnul Israelului, povăţuiţi de ambasadori şi propagandişti iraelieni, învăţaţi să iasă ostentativ din sala ONU atunci cînd sînt cerute măsuri în apărarea palestinienilor (să facă orice pentru ca România să fie duşmana lumii arabe şi sclava dulăului american). Cu cei astfel cultivaţi, naţionaliştii nu vor putea discuta nimic, lipsind orice numitor comun. Viitori funcţionari ai statului uzurpat fiind formaţi întru holocaustizarea românilor si jupuirea economică aferentă, plătiţi din munca românilor ca să-i ţină în jug. Cum să evităm, după ce vedem (ca într-o radiografie) în acest studiu de caz, ce şi cum se întîmplă cu noi, întrebarea: oare nu cumva străbunii noştri s-au burzuluit la venetici pentru că au trăit ceva similar?

6.4a Turnesolul Lauder Reut

Întâi să observăm, călăuziţi de Corneliu Dan Niculae, cine a pus mîna pe incubatorul diplomaţiei româneşti (n.r. titlul generic „INCUBATORUL”, al segmentului 6.4, inspirat de segmentul însuși, este dat de redacție): Ronald Lauder – Magnat evreu american. Sionist. Fost ambasador al SUA în Austria, placă turnantă a spionajului european, a funcţionat şi ca secretar de stat al apărării pentru afaceri NATO. Preşedinte al Consiliului Organizaţiilor Evreieşti Americane, al „Comitetului Public Internaţional” al Organizaţiei Mondiale a Restituţiei Evreieşti şi trezorier al Congresului Mondial Evreiesc. Susţinut în „investiţiile” din România de senatorul evreu american Tom Lantoş, care i-a făcut lobby pe lângă cele mai înalte autorităţi române. Lauder deţine, indirect, trustul Media Pro, respectiv posturile de televiziune ProTV şi Acasă din România, postul de radio ProFM şi câteva ziare […]”.

    „Fundaţia Lauder din România, ce conduce şi şcoala Lauder-Reut, îi aparţine magnatului evreu Ronald Lauder din SUA, preşedintele World Jewish Congress (Congresul Mondial Evreiesc), cea mai puternică organizaţie evreiască din lume, care promovează şi protejează şi interesele Israelului. Lauder este şi membru al Council on Foreign Relations (CFR) şi vice-preşedinte al think-tank-ului Aspen Institute, filiala din România, condusă de Mircea Geoană, pe care premierul Ponta îl numise în februarie 2014 „Înalt Reprezentant al Guvernului pentru proiecte strategice şi diplomaţie”, peste ministrul de Externe, datorită conexiunilor lui Geoană cu „elita evreo-americană, în frunte cu Lauder[…].

Ştiind cine e stăpînul, să urmărim întoarcerea Anei Pauker, împreună cu REALITATEA EVREIASCĂ:

Nr. 318-319 1 – 31 mai 2009. „Scrisoarea Congresului Mondial Evreiesc către E.S. Doamna Maria Ciobanu Misiunea Permanentă a României la Naţiunile Unite […]În numele Congresului Mondial Evreiesc, am dori să mulţumim ţării dvs. pentru decizia înţeleaptă şi principială, de a părăsi sala în timpul discursului preşedintelui Iranului de la Conferinţa Durban II. […]Ronald S. Lauder Preşedintele Congresului Mondial Evreiesc […]

Nr. 338-339 1 – 30 aprilie 2010. Nici în visurile lui cele mai negre nu ar fi crezut Hitler că pe străzile Berlinului vor circula din nou nestingheriţi evreii hasidimi, cu hainele lor negre şi cu perciuni. Ei sunt azi 20 000 în capitala Germaniei. Majoritatea au sosit în ultimul deceniu, mai ales din Rusia, şi s-au stabilit în mici comunităţi, în anumite cartiere. Una dintre acestea, cu 200 de membri, din congregaţia Yeshurun, este sprijinită financiar de Fundaţia Lauder. În Germania locuiesc acum cca 250.000 de evrei, cei mai mulţi tineri din generaţia 20-35 de ani. Dintre ei, cca. 200.000 provin din Rusia.

Nr. 386-387 1 – 30 iunie 2012. Aşa a caracterizat preşedintele Fundaţiei „Ronald S. Lauder” în România, Tova Ben Nun-Cherbis, prima ediţie a Conferinţei internaţionale aniversare „2Day Ambassador, organizată împreună cu Centrul Interdisciplinar (IDC) – Herzliya, Israel, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de diplomaţie în România şi şase ani de studii de diplomaţie, relaţii internaţionale şi business la Liceul „Lauder – Reut„ din Capitală. Afirmaţie argumentată atât de prestigiul instituţiilor şi universităţilor partenere (Ministerul român al Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român, Şcoala Internaţională „Raphael Recanti„ şi Institutul guvernamental „Lauder pentru diplomaţie şi strategie din Israel, Institutul „Weizmann – Israel.)[…]

Nr. 392-393 – 1 – 31 octombrie 2012. „La Complexul Educaţional Lauder-Reut,clopoţelul a sunat din nou la timp […] Ideea a fost a domnului ambasador Ronald S. Lauder, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc şi al World Jewish Restitution Organization – cel care a iniţiat şi susţine, prin Fundaţia care îi poartă numele, o reţea educaţională privată prezenţa în alte 15 ţări europene […]În primăvara acestui an, Fundaţia Ronald S. Lauder România-Complexul Educaţional Lauder-Reut au iniţiat şi organizat, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel, participarea primei delegaţii de elevi români din istorie la Marşul Internaţional al Vieţii. Evenimentul s-a desfăşurat sub patronajul onorific al Ambasadelor Statelor Unite ale Americii, Statului Israel, Spaniei şi Germaniei în România şi a avut loc în Polonia, în perioada 16-20 aprilie 2012” […].

Nr. 394-395 (1194-1195) – 1 – 30 noiembrie 2012. „Fundaţia Ronald S. Lauder a aniversat 25 de ani de existenţă Începând cu anii ’80 ai secolului trecut, Fundaţia Ronald S. Lauder a reuşit să reînfiinţeze învăţământul evreiesc în 13 ţări central şi est-europene, fondând peste 40 de grădiniţe, şcoli şi instituţii de învăţământ superior, frecventate de-a lungul acestui sfert de secol de peste 35. 000 de elevi şi studenţi evrei […]”.

Nr. 424-425 1 – 31 martie 2014. „Viitorii diplomaţi se afirmă în Complexul Educaţional Lauder Reut care, pentru prima dată în învăţământul românesc, a inclus în curriculum „Studii de diplomaţie, media şi afaceri„, a organizat pentru a treia oară manifestarea intitulată „Conferinţa Lauder cu privire la diplomaţie şi probleme internaţionale pentru licee. În timpul activităţilor elevii s-au putut folosi de ceea ce au învăţat la şcoală la cursurile de diplomaţie, de experienţa lor, dobândit prin frecventarea marilor organizaţii internaţionale (UE, ONU, Parlamentul European) şi în urma întâlnirilor cu diferiţii ambasadori acreditaţi în România. Merită menţionat că o serie de instituţii româneşti, între care Parlamentul României, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român, Ministerul Educaţiei Naţionale şi zece ambasade (ambasadele SUA, Africii de Sud, Argentinei, Austriei, Republicii Cehe, Cubei, Germaniei, Israelului, Irlandei, Italiei, Olandei şi Poloniei) sprijină direct programul de pregătire a viitorilor diplomaţi, lansat de Şcoala Lauder […]. Bogdan Aurescu, secretar de stat la MAE, a subliniat că aceste cursuri de diplomaţie reprezintă un program unic de educaţie iar MAE a recunoscut programul şi sprijină iniţiativa. Este foarte bine ca noua generaţie de diplomaţi să fi e educată începând din liceu. Aceşti copiii reprezintă viitorul diplomaţiei româneşti, a declarat Aurescu […]. În discursul rostit, E.S. Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Statului Israel, a făcut o scurtă prezentare a însuşirilor pe care trebuie să le aibă un viitor diplomat […]. În cea de a doua sesiune, mediată de publicistul Emil Hurezeanu, ambasadori sau adjuncţi ai ambasadelor din Olanda, Italia, Polonia, Republica Irlanda, Cehia, Austria şi Germania au explicat ce înseamnă să fii ambasador în România […]”.  

Nr. 428-429 – 1 – 31 mai 2014. […] „Elevii gimnaziului şi liceului Lauder- Reut au împărtăşit durerea întregii comunităţii evreieşti şi au omagiat victimele acestui oribil episod din istoria umanităţii, vorbindu-le colegilor şi supravieţuitorilor invitaţi despreliteratura Holocaustului, pe care o studiază ca parte a curriculum-ului de limba şi literatura engleză. Elevii claselor a şasea, a şaptea, a opta şi a noua au analizat cele patru cărţi care au Holocaustul drept temă, din programa de literatură engleză de la Lauder-Reut. (Elie Wiesel, Art Spiegelman, Anna Frank, Lois Lowry) […]”.

Nr. 432-433 1 – 31 iulie 2014. „Dr. Aurel Vainer: Israelul doreşte pacea, Hamasul, nu! Aflat într-o scurtă vizită personală în Israel, dr. Aurel Vainer, preşedintele F.C.E.R., a fost invitat de Congresul Mondial Evreiesc (WJC) să facă parte din delegaţia oficială de solidarizare cu Statul Israel, condusă de Ambasador Ronald Lauder […]”.

Nr. 446-447 1 – 31 martie 2015. „Vicepreşedintele Fundaţiei Lauder: […] Josh Spinner a întrebat care sunt relaţiile comunităţii evreieşti cu preşedintele Klaus Iohannis şi a fost informat că şeful statului dă dovadă de deschidere faţă de minorităţi, iar, în timpul în care era primar, a sprijinit renovarea sinagogii din Sibiu, motiv pentru care i s-a şi acordat medalia de „Prieten al Comunităţii Evreieşti […]”.

Nr. 448-449 1 – 30 aprilie 2015. Dr. Herman Bercovitz, noul consul onorific al României în Israel  […]. La ceremonie au luat parte numeroase personalităţi israeliene, precum şi oaspeţi din România, printre care Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinta Complexului Educaţional Lauder-Reut din România […]”.

Nr. 452-453 1 – 30 iunie 2015. „PODURILE TOLERANŢEI” Programul a debutat prin simpozionul „Importanţa educaţiei în combaterea discriminării şi antisemitismului ; păstrarea memoriei Holocaustului„, care a avut loc în Aula Ministerului Culturii, organizat de Complexul Educaţional „Lauder-Reut”. Au luat parte 450 de elevi de la mai multe licee şi şcoli gimnaziale din Bucureşti.[…] În cuvântul său, ing. José Iacobescu, preşedintele BB România […] Erika van Gelder, preşedintele BB Europa, a arătat că […]printre cei distinşi au figurat ministrul român de externe Bogdan Aurescu […], subsecretar de stat Irina Cajal Marin, Tova Ben-Nun Cherbis, preşedintele Fundaţiei „Lauder-Reut” […]”.

Nr. 458-459 1 – 31 octombrie 2015. „Ceremonia de la Memorialul Victimelor Holocaustului

[…] La eveniment au participat cele mai înalte oficialităţi ale statului român şi importanţi oaspeţi de peste hotare […]. Au mai fost de faţă membri ai Corpului diplomatic, politicieni, oameni de cultură, precum şi elevi ai Liceului „Lauder-Reut„ din Bucureşti […]”.

Nr. 466-467 1 – 29 februarie 2016. „Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului […]. În mesajul tinerilor participanţi, reprezentanţi a patru licee din Capitală,Ana Petrescu, elevă a Centrului Educaţional Lauder-Reut, a prezentat viziunea şi sarcinile generaţiei tinere în combaterea antisemitismului, rasismului şi xenofobiei […].

Nr. 468-469 (1268-1269) – 1 – 31 martie 2016. „[…] Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi soţia sa Carmen s-au întâlnit pe data de 9 martie, la Ierusalim, cu reprezentanţii israelienilor originari din România. La eveniment au participat […] Tova Ben Nun-Cherbis, directoarea Complexului educaţional „Lauder-Reut […].

                  Jubileu pentru învăţământul evreiesc din România. În pragul aniversării a 20 de ani sub auspiciile Fundaţiei internaţionale „Ronald S. Lauder, filiala din România a absolvit „Magna Cum Laude toate etapele de performanţă şi de dezvoltare instituţională necesare unei autonomii depline, atât din punct de vedere funcţional, cât şi financiar.[…]

                  Podurile Toleranţei o punte între majoritate şi minoritate Deschiderea celei de-a treia ediţii a Podurilor Toleranţei „Erika van Gelder (17-18 mai a.c.,) un proiect al B’nai B’rith Europa, pus în practică de B’nai B’rith România şi realizat prin colaborarea cu F.C.E.R., a avut loc la Palatul Cotroceni […]. Manifestările au continuat la Colegiul „Matei Basarab”, care a găzduit desfăşurarea workshop-ului „Importanţa educaţiei în combaterea discriminării romilor, a antisemitismului şi în păstrarea memoriei Holocaustului, organizat de Tova Ben Nun-Cherbis, preşedintele Fundaţiei Lauder-Reut […]. Prof. Diana Gherasim, de la Liceul Lauder-Reut din Bucureşti, a afirmat că această instituţie de învăţământ se implică în ceea ce înseamnă educaţia privind Holocaustul şi formarea profesorilor pentru predarea acestui subiect […]. Fostul prim-ministru în prima legislatură postdecembristă, Petre Roman, a subliniat necesitatea mai bunei cunoaşteri de către tineri a personalităţilor de talie europeană aparţinând minorităţilor naţionale din România […].

Nr. 472-473 1 – 31 mai 2016. Joi, 5 mai, Sala „C. A. Rosetti„ din cadrul Camerei Deputaţilor a găzduit evenimentul „Holocaustul şi victoria asupra fascismului, organizat de Ambasada Federaţiei Ruse, Ambasada Statului Israel […] și Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România. La organizarea momentelor cultural-artistice au luat parte, de asemenea, elevi ai Complexului Educaţional Lauder-Reut din Capitală […]”.

Nr. 474-475 (1274-1275) – 1 – 30 iunie 2016. Periplu european al unor viitori diplomaţi: 13 elevi care urmează Secţia de diplomaţie a Complexului Educaţional Lauder-Reut din Bucureşti, însoţiţi de Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinta Fundaţiei Lauder România, şi de patru profesori de la şcoală, au efectuat, la început de mai, un mic periplu european. Scopul urmărit a fost dublu : de a se familiariza cu ambasadele României de la Berlin şi Paris, în condiţiile în care au fost invitaţi chiar de cei doi ambasadori ai noştri, Emil Hurezeanu şi Luca Niculescu, şi – fiind în preajma comemorării Iom HaŞoah – de a vedea câteva monumente evreieşti semnificative din cele două capitale […]”.

                  La 6 iunie a.c., în Sala „Gafencu a MAE român a avut loc ceremonia de absolvire a cursurilor de diplomaţie şi afaceri internaţionale de către elevii Liceului bilingv Lauder-Reut. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a ambasadorului Statului Israel, E.S Tamar Samash, a preşedintelui F.C. E. R., dr. Aurel Vainer, a preşedintelui Fundaţiei Ronald S. Lauder România, Tova Ben Nun-Cherbis, precum şi cu participarea a numeroşi oficiali şi membri ai Corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti, diplomaţi de carieră, elevi şi profesori.

Nr. 482-483 (1282-1283) – 1 – 30 noiembrie 2016. „[…] Un număr de 15 elevi de la Liceul Lauder-Reut, înscrişi la cursul de diplomaţie al şcolii, au vizitat la finele lunii noiembrie Parlamentul European, la invitaţia europarlamentarului român Andi Cristea […]. „Vorbim, practic şi statistic, de viitoarea elită care, peste 20-30 de ani, va conduce România, a apreciat Andi Cristea.[…] „mă văd lucrând la Parlamentul European, la început ca asistent, apoi, după ce voi acumula experienţă, să ajung expert şi poate chiar deputat. (Bogdan Udroiu, clasa a XII-a) […].

Nr. 484-485 1 – 31 decembrie 2016. „Sărbătoarea Luminii în mijlocul elevilor de la Lauder-Reut

În seara zilei de 8 decembrie a.c., la Sala de recepţii a Parlamentului României a avut loc a 15-a ediţie a Galei Prieteniei „Magna cum Laude[…]. Sala a fost arhiplină, printre participanţi aflându-se membri ai Guvernului, deputaţi, senatori, reprezentanţi ai Preşedinţiei, membri ai conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, reprezentanţi la vârf ai autorităţilor locale din Bucureşti şi din provincie, ambasadori şi alţi membri ai Corpului Diplomatic, ziarişti, oameni de cultură, politicieni şi, bineînţeles, un mare număr de elevi de la Lauder-Reut şi părinţii acestora.  […] Elevii din cursurile primare şi gimnaziale au intrerpretat dansuri şi melodii evreieşti […]. Au fost invitaţi pe scenă Tova Benun-Cherbis, preşedinta Complexului Educaţional, E.S. Tamar Samash, ambasadoarea Statului Israel în România – ambele fiind gazde ale evenimentului […]. E.S. Tamar Samash : Copiii capãtã fundalul cultural al vieţii lor de mâine […].  Irina Cajal : „Şcoala Lauder-Reut s-a nãscut în casa familiei CajalAm participat la toate cele 15 ediţii ale Galei Prieteniei, am fost mereu alături de această şcoală, care s-a creat la noi în casă, într-o perioadă în care speranţele de succes nu erau foarte mari. […]. Foarte mulţi părinţi sunt fericiţi că au unde să îşi dea copiii pentru a termina cursurile, ştiind engleza, româna şi ivrit la perfecţie şi unde funcţionează şi o bună şcoală de diplomaţie.[…]  Astăzi, şcoala are mai mult de 400 de elevi, absolvenţi excepţionali, profesori talentaţi şi părinţi fericiţi. Evoluţia în continuare a şcolii, a arătat Marjorie Federbush, este „rezultatul unui nou parteneriat important public-privat, colaborarea între Fundaţia Ronald S. Lauder şi Municipalitatea Bucureşti[…] Vicepreşedintele pentru relaţii externe la IDC Herzlia şi ofiţer în armata israeliană […] i-a mulţumit Tovei Benun- Cherbis, fără de care şcoala nu ar fi existat […]. Emil Hurezeanu: Mereu aproape de elevii Şcolii Lauder-Reut : […] În urmă cu trei ani, am organizat şi moderat o întreagă emisiune de televiziune, de 50 de minute, cu doamna Tova Benun-Cherbis şi mai mulţi elevi, după o călătorie la Auschwitz, organizată de şcoală.[…] Voi rămâne alături de şcoala, profesorii şi elevii dvs., oriunde voi fi […] a transmis ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Germania. Adrian Cioroianu :Un exemplu pentru orice şcoalã […] Sunt sigur – deoarece ştiu de la fiul meu – că aici, la Lauder-Reut, toţi elevii se bucură de o educaţie cu care foarte puţini elevi români, indiferent de şcoala la care învaţă, se pot mândri […] a afirmat ambasadorul României la UNESCO, prof. univ. la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti.[…] Dr. Herman Bercovici : Mă impresioneazã cã aici copiii vorbesc românã, englezã şi ebraică […] Ion M. Ioniţã : Până la urmã suntem puşi sã apărăm aceleaşi valori […] Andi Cristea, europarlamentar : […] „vreau să salut activitatea şi contribuţia Tovei, pentru că ea creează o elită.[…] Victor Opaschi :Evreii cred că Dumnezeu este luminã […] Ionuţ-Florin Pucheanu : De secole, comunitatea evreiască trăieşte alături de noi […]

Nr. 486-487 (1286-1287) – 1 – 31 ianuarie 2017

Precizăm că Complexul Educaţional Lauder-Reut este guvernat în continuare de Fundaţia Ronald S. Lauder România, între ai cărei membri se află dr. Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii, şi de Fundaţia Magna Cum Laude-Reut, sub preşedinţia Tovei Ben Nun-Cherbis, care îi are alături, în calitate de membri, pe Irina Cajal şi ing. Paul Schwartz. Prima reuniune a noului organism a avut loc în decembrie 2016 la Biblioteca Templului Coral din Bucureşti.[…]

O nouă garanţie a excelenţei la Complexul Lauder-Reut

[…] „Apreciez foarte mult această idee de Board of Trustees, iar faptul că există o componenţă atât de diversificată şi de valoroasă este un lucru extraordinar. În ce mă priveşte, accept să fac parte din acest

Board, a afirmat preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, dr. Aurel Vainer, la prima întrunire a membrilor acestei structuri […]; nu există argument mai pertinent decât de a reda integral componenţa Board of Trustees al Complexului Educaţional Lauder-Reut, din care fac parte 21 de membri :

MARJORIE FEDERBUSH – fondator al Fundaţiei Ronald S. Lauder International, New York […];

JONATHAN DAVIS – vicepreşedinte Relaţii Externe […], locotenent colonel în rezervă, IDF, Israel;

Dr. ADRIAN BARBU – preşedinte onorific al B’nai B’rith România, om de afaceri de anvergură internaţională ;

EMIL HUREZEANU – ambassador […];

ADRIAN CIOROIANU – părinte al unui elev Lauder-Reut […];

Dr. HERMAN BERKOVITS – consul onorific al României în Israel, medic personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu […];

ION M. IONIŢĂ – senior-editor al ziarului „Adevărul” […].  

Prof. dr. LIVIU ROTMAN – bunic al unui elev Lauder-Reut […].

ALEXANDRU CUMPĂNAŞU – părinte a două eleve Lauder-Reut […];

JOSÉ IACOBESCU – preşedinte B’nai B’rith România;

ARNON MANTVER – director general al American Jewish Joint Distribution Committee (1995-2014), director

general al Department of Immigration and Absorption, Jewish Agency (1989-1995) ;

AVI MILLO – fost ambasador al Israelului în România, fondator, împreună cu soţia sa Miriam Millo, al Fundaţiei Ronald S. Lauder România şi al Complexului Educaţional Lauder-Reut ;

Dr. AUREL VAINER – preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România […].

Nr. 488-489 1 – 28 februarie 2017 Noi aleşi la Parlamentul European […] Pentru comunitatea evreiască din România, un motiv de satisfacţie este alegerea tânărului europarlamentar Andi Cristea în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European […].

Nr. 490-491 1, 31 Martie 2017 […].  În vizită pentru aproape o săptămână în Israel, un grup de 10 elevi de la Şcoala Lauder-Reut a avut posibilitatea să-şi verifice în practică abilităţile diplomatice deprinse la cursurile dedicate acestui obiect de studiu. Utilizarea a fost, ca să spunem aşa, pe mai multe planuri. În primul rând, cu prilejul schimbului de experienţă cu elevii de la Liceul Tichon Hadash din Herzliya, singura şcoală din Israel care are de asemenea în program cursuri de diplomaţie […]. Timp de două zile, elevii Şcolii Lauder şi colegii lor israelieni de la Tichon Hadash au luat parte la MUN – The Israel Middle East Model United Nations Conference 2017 […]. La actuala ediţie au participat 700 de elevi din 52 de şcoli […].

„2DAY AMBASSADO R” – a VI-a sesiune […]. Este o iniţiativă a Complexului Educaţional Lauder-Reut, respectiv a secţiei sale de diplomaţie şi probleme internaţionale […].  Primele două zile au fost dedicate practicii (internship) la 17 ambasade, MAE şi Institutul Diplomatic Român, unde elevii au fost introduşi în activitatea zilnică a misiunilor diplomatice […]. Deschizând lucrările workshop-ului, Tova Ben-Nun Cherbis şi-a exprimat speranţa „ca viitorul să aducă cât mai multă diplomaţie în societate. Noi ne-am propus să fim parteneri ai generaţiilor viitoare. Şi voi sunteţi liderii viitorului ; sunteţi foarte importanţi, pentru că ţara o să arate aşa cum o construim împreună. Vorbitoarea a salutat prezenţa în sală a preşedintelui C.E.B., ing. Paul Schwartz, a preşedintelui B’nai B’rith, José Iacobescu, a prof. univ. dr. Liviu Rotman, directorul Centrului de Studii Israeliene de la SNSPA, a unor reprezentanţi de la IDC Herzliya care colaborează cu Şcoala Lauder. Consilierul prezidenţial Sergiu Nistor a transmis mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, inclusiv opiniile proprii […]. Irina Cajal, subsecretar de stat la Ministerul Culturii, a dat citire mesajului ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu […]. În afară de elevii Şcolii Lauder şi a încă 41 de şcoli, au fost prezenţi foşti miniştri de externe, ambasadori, reprezentanţi ai Guvernului României, ai Camerei Deputaţilor, ai unor organizaţii neguvernamentale, ai F.C.E.R., ai Comisiei consultative a Fundaţiei Ronald S. Lauder, invitaţi din Israel. Moderatorul acestei zile a fost Ion M. Ioniţă, senior editor la „Adevărul şi redactor-şef al revistei „Historia” […]. E.S. Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel, le-a urat succes elevilor în viitoarea lor carieră. Ana Birchall, ministru-delegat pentru Afaceri Europene, a salutat performanţele Şcolii Lauder-Reut […]. Deputatul Silviu Vexler a transmis mesajul preşedintelui F.C.E.R., dr. Aurel Vainer care s-a declarat mulţumit şi fericit că aici copiii sunt formaţi în ideea multilingvismului: se predă limba română, limba engleză şi ivrit […]. În sesiunea „Viitori lideri şi diplomaţi, elevii au putut asculta opiniile unor ambasadori şi foşti miniştri de externe. E.S. Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, a apreciat apariţia Şcolii Lauder- Reut […].

Nr. 494-495, 1 – 31 Mai 2017. […] La cea de-a 15-a Adunare plenară a Congresului Mondial Evreiesc, desfăşurată la 25 aprilie a.c. la New York, ambasadorul Ronald S. Lauder a fost reales, pentru a treia oară, în funcţia de preşedinte al Congresului Mondial Evreiesc […].

Nr. 498-499, 1 Iulie –-31 August 2017. La Ministerul de Externe au fost sărbătoriţi viitorii diplomaţi de la Liceul Lauder-Reut […]. Şcoala are un parteneriat educaţional cu Ministerul Afacerilor Externe, respectiv cu Institutul Diplomatic Român. La ceremonie au participat înalte personalităţi de la MAE, diplomaţi, ambasadori, printre care ambasadorul Statului Israel, E.S. Tamar Samash, preşedintele C.E.B., ing. Paul Schwartz, şi preşedintele Fundaţiei Ronald S. Lauder România, Tova Ben Nun-Cherbis […]. O adevărată şi emoţionantă probă de protocol diplomatic a reprezentat-o momentul înmânării certificatelor de absolvire, pe care elevii le-au primit din mâna Anei Birchall, fost ministru al Afacerilor Europene, cu susţinerea ambasadorului Israelului, E.S. Tamar Samash, şi a Tovei Ben Nun-Cherbis […].

Nr. 500-501, 1 – 30 Septembrie 2017. Început de an la şcoala Lauder […]. Semn de bun augur: inaugurarea, în scurt timp, a clădirii destinate liceului, anunţată de preşedintele Complexului Educaţional, Tova Ben Nun-Cherbis, şi de primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă […]. Un început solemn: imnurile de stat ale României şi Israelului, intonate de corul elevilor de la Şcoala Lauder, dirijat de Rodica Doija […].

Nr. 504-505, 1 – 30 Noiembrie 2017. Elevii de la Şcoala Lauder au făcut primul pas în diplomaţie […]. 17 elevi […] înscrişi la cursul de diplomaţie, au vizitat timp de trei zile Bruxelles-ul […]. În prima zi a vizitei a avut loc o întâlnire cu Corina Creţu, Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene din partea României, şefă a uneia dintre comisiile care dispune de cei mai mulţi bani în cadrul instituţiilor europene […]. În cuvântul său, Tova Ben Nun-Cherbis a menţionat că ea se află la cea de-a opta generaţie de elevi şi că există de-acum absolvenţi care lucrează chiar la Comisia Europeană şi în alte instituţii europene […].

Nr. 508-509, 1 – 31 Ianuarie 2018. Trei evenimente la Lauder-Reut […]. Poate cea mai importantă a fost punerea de către prim-rabinul Rafael Shaffer, în prezenţa elevilor, a profesorilor şi membrilor Board-ului Fundaţiei, a mezuzei la intrarea noii clădiri a liceului […]. La eveniment au fost prezente peste 500 de personalităţi ale lumii politice şi diplomatice, reprezentanţi ai instituţiilor de stat şi ai ambasadelor străine la Bucureşti, lideri ai corporaţiilor şi oameni de afaceri […].

Nr. 516-517, 1 – 31 Mai 2018. […] Complexul Educaţional „Lauder-Reut, împreună cu Fundaţia „Ronald Lauder România au organizat, la Palatul Parlamentului, evenimentul „2DAY AMBASSADOR[…]. Au participat elevi de la Lauder şi din alte şcoli, cadre didactice, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Bucureşti şi un mare număr de ambasadori străini acreditaţi în România, ambasadori români din străinătate. Printre oaspeţi au fost vicepremierul Ana Birchall şi ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu […]. E.S. Tamar Samash, ambasadoarea Statului Israel, a scos în evidenţă faptul că sesiunea se desfăşoară în condiţiile în care Israelul marchează 70 de ani de independenţă şi a subliniat excelentele relaţii dintre România şi Israel. Vicepremierul Ana Birchall a transmis mesajul de salut al premierului Viorica Dăncilă […] iar Adi Yahalomi Moshe, director în Ministerul Educaţiei din Israel, care se ocupă cu educaţia evreiască în diaspora, a apreciat programul educaţional al şcolii Lauder […].

Nr. 522-523, 1 – 30 Septembrie 2018. Început de an şcolar la Complexul Educaţional Lauder-Reut

[…]. (Printre bunicii emoţionaţi se afla şi preşedintele Traian Băsescu, care i-a adus pe Sofia în grupa mare şi pe Traian în grupa mică) […]. În faţa celor prezenţi, printre care s-au aflat membri ai echipei Primăriei sectorului 3 şi consilieri locali, care au sprijinit realizarea noii şcoli, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Tania Berg-Rafaeli, şef adjunct de misiune la Ambasada Israelului, membri ai Laude-Reut Board of Trustees […]. O altă noutate : începând cu 1 septembrie 2018, Şcoala Lauder-Reut a devenit Complexul Educaţional LAUDE-REUT [De ce-or fi ascuns faptul ca e vorba de o moşie de îndoctrinare a lui LAUDER ?].

Nr. 524-525, 1 – 31 Octombrie 2018. Bucureşti, 9 octombrie 2018 – Comemorarea Zilei Holocaustului în România […].Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat, urmată de un scurt moment artistic al elevilor Complexului Educaţional Laude-Reut […].

Nr. 526-527, 1 – 30 Noiembrie 2018. Elevii de la Laude-Reut din nou în vizită la Bruxelles […].

Ei au poposit şi la Ambasada României de la Bruxelles […], unde au putut cunoaşte activitatea diplomatică, pentru unii dintre ei viitoare carieră.

Nr. 532-533, Februarie 2019. Combaterea antisemitismului – iniţiativă a Preşedinţiei României la Consiliul UE […]. Delegaţia României a avut-o în frunte pe premierul Viorica Dăncilă […]. Cu acest prilej, premierul român s-a întâlnit cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, cu Ronald Lauder, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, şi cu Daniel Mariaschin, vicepreşedintele executiv al B’nai B’rith International […]. Ronald Lauder, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, a atras atenţia asupra pericolului extremismelor, atât de dreapta, cât şi de stânga, a vorbit despre necesitatea de a intensifica educaţia despre Holocaust în rândul tineretului, care nu cunoaşte istoria, şi a condamnat poziţia antisionistă a conducerii ONU, care a votat 27 de condamnări ale unor ţări, dintre care 21 au fost împotriva Israelului.

Nr. 534-535, 1 – 31 Martie 2019. Un Muzeu al Istoriei Evreilor din România – o necesitate vitală

La 13 martie a.c., România, deţinătoare a preşedinţiei rotative a Consiliului UE, a organizat un nou eveniment […]. Printre organizatori au figurat Guvernul României, Institutul „Elie Wiesel„ (INSHR), Ministerul român de Externe, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, FCER şi Forumul B’nai B’rith România […]. În cuvântul ei, Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinta Complexului Educaţional Laude Reut, a subliniat rolul educaţiei şi, în acest context, cel al şcolii pe care o conduce, care este un far împotriva tendinţelor de ură. Primul manual de educaţie privind Holocaustul a fost realizat cu ajutorul Fundaţiei Lauder, a arătat ea […]. La fel ca la Bruxelles, trei elevi ai şcolii şi-au declarat profesiunea de credinţă pentru păstrarea memoriei Holocaustului […].

Nr. 534-535, 1 – 31 Martie 2019. Intervenţii ale delegaţilor BBR şi Lauder Reut România la Conferinţa pentru combaterea antisemitismului […]. Prin generozitatea March of the Living International, elevii şi profesorii Laude Reut, împreună cu colegii lor din 24 de şcoli din Bucureşti şi Republica Moldova, au participat la evenimentele anuale organizate, vizitând locurile tragediei din Polonia […].

Nr. 536-537 1 – 30 Aprilie 2019 Cea de a VIII-a ediţie a conferinţei 2Day Ambassador […]. Conferinţa s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, în prezenţa unor reprezentanţi ai Guvernului României, Parlamentului, corpului diplomatic, invitaţilor din Israel şi din SUA, şi a elevilor din 26 de şcoli, majoritatea, firesc, de la Complexul Laude-Reut […]. Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a detaliat activitatea ministerului în rândul celor 10 milioane de români care se află răspândiţi mai ales în Europa şi a arătat că pentru continuarea acestei activităţi atât de importante se va baza pe tinerii pe care-i formează şcoala Laude-Reut […]. În cadrul acestui panel, Adrian Năstase, fost premier şi fost ministru de externe al României, a făcut o prezentare detaliată a procesului de aderare a României la NATO şi UE […]. Competenţele intelectuale şi emoţionale necesare profesiei de diplomat, ştiinţa nuanţării au fost teme abordate de fostul ministru al Afacerilor Externe şi al Justiţiei, Cristian Diaconescu […]. Două prelegeri, ai căror autori au fost specialişti israelieni, au schiţat situaţia actuală şi ameninţările din Orientul Mijlociu […]. Într-o regiune dominată de autoritarisme, Israelul este factor de stabilitate […]. Un moment emoţionant a fost dialogul elevilor cu Ruta Zandman, văduva lui Felix Zandman, supravieţuitor al Holocaustului […]. În data de 2 mai 2019, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat la Marşul Internaţional al Vieţii, eveniment educaţional anual, organizat în Polonia, şi la Ceremonia comemorativă. Au mai participat la acest eveniment David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, precum şi Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinte şi Fondator al Complexului Educaţional Laude-Reut, împreună cu un grup de copii din România […].

Nr. 540-5411, 30 Iunie 2019. Viitorul diplomaţiei româneşti. Marţi, 4 iunie 2019, în Sala Gafencu din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a avut loc cea de-a 13-a ediţie a Ceremoniei de absolvire a cursului de diplomaţie Laude-Reut […]. La eveniment a fost prezentă Irina Sanda Marin Cajal, secretar de stat în Ministerul Culturii, fiica academicianului Nicolae Cajal, al cărui nume îl poartă noua clădire a Liceului Laude-Reut, inaugurată la începerea anului şcolar 2018 – 2019.

Nr. 548-549, 1 – 30 Noiembrie 2019 […].Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA) a acordat titlul de Doctor Honoris Causa lui Avraham Duvdevani (Israel), preşedintele Organizaţiei Mondiale Sioniste (OMS) […] Tova Ben-Nun Cherbis, preşedinta Fundaţiei Laude-Reut, a salutat acordarea titlului pentru A. Duvdevani, ceea ce denotă aprecierea faţă de valorile şi idealul sionist, care are o tradiţie în România, unde a fost organizat un congres sionist înainte de cel de la Basel.

Nr. 552-553, 1 – 31 Ianuarie 2020. […] Joi, 19 decembrie 2019, la Palatul Parlamentului a avut loc cea de-a 18-a ediţie a Galei Prieteniei. Luminile de Hanuca şi de Crăciun au fost aprinse în cadrul ceremoniei anuale de premiere a celor 62 de olimpici naţionali ai Complexului Educaţional Laude-Reut, în prezenţa ambasadorului Statului Israel în România, E.S. David Saranga, preşedinte onorific al Laude-Reut Board of Trustees, şi a E.S. Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Reut […], cu sprijinul Camerei Deputaţilor, al Ambasadei Israelului în România şi al Primăriei Sectorului 3, în parteneriat strategic pentru excelenţă în educaţie cu Banca Comercială Română […], iar ambasadorii Emil Hurezeanu şi Adrian Cioroianu au aprins luminile bradului de Crăciun […]. Au participat peste 700 de invitaţi, personalităţi ale lumii politice şi diplomatice, printre care numeroşi miniştri, reprezentanţi ai instituţiilor de stat şi ai 15 ambasade de la Bucureşti, lideri ai corporaţiilor şi oameni de afaceri […].

Nr. 568-569 (1368-1369), 1 – 30 Septembrie 2020. Curs de diplomaţie digitală pentru elevi la Laude-Reut […]. O parte dintre elevi au fost prezenţi la sediul MAE pentru a-şi primi chiar acolo diplomele, iar liderii echipelor de proiect au avut intervenţii live online […].

Nr. 570-571, 1 – 31 Octombrie 2020. Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România […]. Printre cei prezenţi s-au numărat : prim-ministrul României, Ludovic Orban; consilierul prezidenţial Andrei Muraru; ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela; secretarul de stat Marius Bălu, din partea Ministerului Apărării Naţionale […]; un grup de elevi din partea Complexului Educaţional Laude-Reut […].

Nr. 570-571, 1 – 31 Octombrie 2020. Pod al prieteniei româno-israeliene […]. În prezenţa ambasadorului Statului Israel, absolvenţii promoţiei 2020 s-au reunit în Piaţa Leul Ierusalimului, în faţa clădirii „Acad. Nicolae Cajal, sediul Liceului Laude-Reut, pentru a preda ştafeta elevilor din clasa a XII-a, care le calcă pe urme spre succes […] pe noul drum pe care au pornit, la universităţi de top din Europa, Statele Unite ale Americii şi Israel […]. Am creat un pod al prieteniei excelent – a punctat E.S. David Saranga – şi le-am urat drum lin în viaţă, reamintindu-le că îi aşteptăm mereu acasă, în marea familie Laude-Reut, ai cărei membri rămân pentru totdeauna […].

Nr. 580-581, 1 – 31 Martie 2021. […] Conferinţa Internaţională de Diplomaţie şi Afaceri Globale – 2DAY AMBASSADOR, organizată de Centrul Educaţional Laude-Reut, a ajuns anul acesta la cea de a X-a ediţie, desfăşurată în două sesiuni online, în lunile februarie şi martie 2021. La prima sesiune, care a avut loc pe 9 februarie, au participat 270 de elevi de 14 -17 ani, de la 31 de licee publice şi private din Bucureşti, Sibiu, Craiova, Iaşi şi Israel[…]. Moderator şi coordonator al evenimentului a fost E.S. Adrian Cioroianu, fost ambasador al României la UNESCO, istoric şi profesor universitar, membru al Laude-Reut Board of Trustees şi mentor de diplomaţie Laude-Reut  […]. Eyal Ram, director în cadrul Ministerului Educaţiei din Israel, a subliniat eforturile depuse de Ministerul Educaţiei din Israel de a integra Diaspora şi de a păstra legăturile prin educaţie […].

Elevii bucureşteni, alături de cei din Craiova, Iaşi, Sibiu şi Israel au răspuns cu entuziasm provocării lansate de Complexul Educaţional Laude-Reut de a juca rolul de ambasadori ai diverselor ţări […].

Nr. 582-583, 1 – 30 Aprilie 2021.  […] Duminică, 16 mai 2021, a avut loc la Bucureşti o adunare publică de susţinere a Statului Israel, la care au luat parte zeci de persoane, cetăţeni israelieni, membri ai comunităţii evreieşti din România şi personalităţi ale vieţii publice din România. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Fundaţiei Laude-Reut, reprezentată de Tova Ben Nun-Cherbis, al Ambasadei Israelului în România şi al Asociaţiei Sioniste din România. Printre participanţi s-au numărat Robert Cazanciuc, vicepreşedintele Senatului, deputaţii Marcel Ciolacu (preşedintele PSD), Cristian Seidler (USR), Pavel Popescu (USR) şi Andi Cristea (PSD), Ion M. Ioniţă, ziarist, reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, scriitorul Radu F. Alexandru şi alţii. În deschidere, Marco Maximilian Katz, vicepreşedintele Asociaţiei Sioniste din România, a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru susţinerea arătată poporului şi statului israelian în aceste clipe dificile […].

Nr. 596-597, 1 – 31 Decembrie 2021. […]. Ambasadorul Ronald Lauder, preşedintele CME, a apreciat că „studierea obligatorie a Holocaustului este un pas important în acceptarea tardivă a trecutului României şi a înţelegerii distrugerii propriilor cetăţeni de origine evreiască […]. 2Day Ambassador. Peste 400 de elevi au învăţat despre diplomaţie în pandemie […], în prezenţa a opt dintre ambasadorii reprezentanţi ai unor misiuni diplomatice importante şi a trei dintre cele mai sonore nume ale vieţii medicale […].

Nr. 604-605 (1404-1405), 1 – 30 Aprilie 2022. […]. Concursul de eseuri „Adevăr şi memorie. Antisemitism şi Holocaust în România, organizat de Complexul Educaţional Laude-Reut, şi-a desemnat câştigătorii. Tematica concursului a fost „Modalităţi de combatere a extremismului şi antisemitismului” şi s-a adresat elevilor de liceu, cadrelor didactice cu specialităţile istorie, socioumane, limba română şi limbi moderne şi studenţilor facultăţilor cu profil istorie, socio-umane de la universităţile din România. Juriul, condus de prof. dr. Mihai Manea, inspector şcolar pentru disciplina Istorie din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a fost format din inspectori şi profesori de istorie din toată ţara şi de un reprezentant al Institutului „Elie Wiesel […]. Autorii lucrărilor câştigătoare, 20 dintre cele mai bune 705 eseuri în concurs, vor primi premii acordate de Ambasada Germaniei la Bucureşti, Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, Ambasada Israelului la Bucureşti, BCR, Fundaţia Magna cum Laude- Reut, Institutul „Elie Wiesel”, Fundaţia Jean Waldman şi WZO – Department for Combating Antisemitism & Combating Resilience. În afară de premiile primite din partea partenerilor concursului, cei 20 de câştigători vor beneficia şi de o vizită de o săptămână în Israel, perioadă în care vor vizita cele mai importante obiective turistice şi vor avea ocazia de a cunoaşte institutul Yad Vashem, Muzeul Holocaustului din Ierusalim. De asemenea, lucrările câştigătoare vor fi incluse, alături de alte 16 texte cu tema combaterii antisemitismului şi a extremismului, într-un amplu volum dedicat proiectului „1700 de ani de istorie şi cultură evreiască în Germania, ce urmează să fie lansat pe 30 mai 2022. Informaţii transmise de Complexul Educaţional Laude-Reut, Bucureşti […].

Nr. 622-623 (1422-1423), 1 – 31 ianuarie 2023. […] Complexul Educaţional Laude-Reut şi Ambasada Israelului la Bucureşti au organizat, pe 15 decembrie 2022, la Opera Română, o dublă sărbătoare: o gală aniversară dedicată celor 25 de ani de la crearea acestei şcoli evreieşti, de pe băncile căreia au ieşit generaţii de elevi cu o pregătire la cel mai înalt nivel, şi marcarea sărbătorii de Hanuca, sărbătoarea luminilor […]. În sala arhiplină a Operei au fost prezenţi prietenii şi sponsorii Complexului Educaţional Laude-Reut şi ai Fundaţiei cu acelaşi nume, parlamentari, miniştri, diplomaţi, oameni de cultură, oameni de afaceri români şi israelieni, părinţi şi elevi […]. Au transmis mesaje de salut şi de apreciere: premierul Nicolae Ciucă; Yitzhak Herzog, preşedintele Statului Israel; şi Roland S. Lauder, preşedintele Consiliului Mondial Evreiesc […].

Nr. 624-625 (1424-1425), 1 – 28 februarie 2023. Delegaţie de liceeni ai Complexului educaţional Laude-Reut la ONU […]. În cadrul unui eveniment unic în lume, Procesul internaţional simulat cu privire la drepturile omului (International Mock Trial on Human Rights), care a avut loc la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York, România a fost reprezentată de 12 liceeni ai Complexului educaţional Laude-Reut. La acest proces a fost judecat post-mortem Ernst Rüdin (1874-1952), creierul legislaţiei naziste a „igienei rasiale, promotor al programului nazist de sterilizare forţată şi pionier în cercetarea originilor genetice ale bolilor psihice […]. Procesul internaţional a fost pregătit timp de doi ani, participanţii trecând printr-o evaluare laborioasă. Printre criteriile decisive de selecţie s-au numărat contribuţia lor la combaterea antisemitismului şi implicarea în activităţi a căror temă centrală a fost istoria Holocaustului […]. Procesul a fost organizat de Social Excellence Forum, organizaţie israeliană dedicată formării de tineri lideri în spiritul valorilor morale şi al drepturilor omului, şi s-a desfăşurat sub egida ONU, ca parte a Programului de comunicare despre Holocaust […]. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Ministerului Educaţiei din Israel şi s-a desfăşurat în colaborare cu instituţii precum Ambasada Israelului în SUA, Raoul Wallenberg Centre for Human Rights (Canada), Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Curtea Supremă din Israel şi Institutul de ştiinţă Weizmann […]. În aprilie 2023, în Parlamentul României, procesul „Omenirea vs. prof. Ernst Rüdin va fi reeditat de elevii Complexului educaţional Laude- Reut […].

Epilog (deocamdată):

            Sper că nu e nevoie de comentarii. România dipomatică s-a întors în vremea Anei Pauker, traversînd „cortina de fier”, cedînd evreilor americanizanţi politica externă, aşa cum o arendase evreilor sovietizanţi. O ţară care-şi pregăteşte (din pruncie) viitorii diplomaţi în oficina de îndoctrinare a unui oligarh evreu, scăldîndu-i în bilingvism iudaizant, abnegaţie întru sifonarea bugetului către paraziţi străini şi ură contra patrioţilor români nu mai poate pretinde suveranitate. E o pură anexă israeliană, în care mercenarii din „servicii” nu mai pot fi altceva decît omologii lor din perioada dominaţiei roşii – deci agenţi ai unei puteri ostile – plătiţi din munca poporului ţinut în lanţ. Altfel, s-ar sesiza „apărătorii naţiunii suverane” de evidenta înaltă tradare pe care o reprezintă instalarea agenţilor unui alt stat/popor în punctele de comandă/decizie ale direcţiei spre care merge ţara. Răufăcători sistemici, care procedează ca insectele parazitoide ce îşi plasează ouăle (ambasadorii) încît să crească în alţii, consumînd corpul victimei. Numai că la oameni e mai uşor de aservit în masă: e suficient să acaperezi statul…

E cam gata totul, nu? Pe cît timp ?            

Pînă acum nu am primit nici o reacţie de la cei cărora le-am trimis mai demult acest potpuriu sinistru. Nu vor să admită că România e ocupată, nu suportă un adevăr care destramă pretenţia de demnitate şi ne aneantizează în micime/ruşine?

VA URMA

Citește și episoadele anterioare:

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XLVI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLIV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XL)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXVIII-XXXIX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXVII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXVI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXIV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXIX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXVIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXVII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXVI)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XXV)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XXIV)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XXIII)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XXII)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XX-XXI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XIX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XVIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XVII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XVI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XIV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (X)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (IX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (VIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (VII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (VI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (V)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (IV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (III)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (II)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (I)

 2,821 total views,  2 views today