Autor: IOAN ROȘCA

Articol apărut în CERTITUDINEA numerele 145-146

Cumpărarea conștiințelor și intimidarea

românilor de către evrei

După ce am consemnat partea slugarnică a colaboraţionismului, admirînd pe cei iţiţi să muşte morcovul, să observăm şi cum se foloseşte băţul. Ca să ne explicăm de ce nu se ridică voci împotriva aberaţiilor antiromâneşti care acoperă cotropirea, satelizarea şi jefuirea României. Cumpărarea conştiinţelor şi intimidarea discretă nefiind suficiente, s-a recurs la o campanie ţipătoare de intimidare, instituind teroarea, pe baza unor legi de care ne-am ocupat anterior.  Acum vom urmări geneza lor, mişcarea din culise fiind perceptibilă prin cortina oarecum transparentă. Deşi nu putem străbate în spatele ei (deasupra legii), putem observa nodurile de unde a fost orchestrată operaţia, afla dirijorii paiaţelor de pe scena politică a coloniei israeliene de la Bucureşti.

6.4d Răbojul intimidării (I)

REALITATEA EVREIASCĂ – Nr. 334-335,  1-28 februarie 2010. În privinţa antisemitismului, organizaţiile evreieşti vor vorbi pe un singur ton […]. În cadrul unei reuniuni, la care au participat reprezentanţi ai organizaţiilor evreieşti, s-a decis crearea unei Comisii de coordonare şi armonizare pentru combaterea antisemitismului şi negaţionismului. Din Comisie urmează să facă parte F.C.E.R., C.E.B., A.E.R.V.H, Bnai Brith, Asociaţia Culturală şi de Prietenie România- Israel şi MCA – Agenţia de Monitorizare a Antisemitismului din România. […]. Concret, s-a decis redactarea unei plângeri penale împotriva ultimelor poziţii de denigrare a Holocaustului ale prof. Ion Coja, care se va adăuga celor depuse până acum la Parchet. De asemenea, ea va fi trimisă şi Procurorului General al României, Ministerului de Justiţie, CSM şi altor organisme competente. Paralel, se va redacta un memoriu despre aceeaşi problemă, care va avea o răspândire mai largă: Preşedinţia României, cele două Camere ale Parlamentului, Comisia pentru Combaterea Discriminării şi alţii […].

Nr. 354-355, 1-31 ianuarie 2011. Întrunit în şedinţă publică în ziua de 09 decembrie 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat reclamaţia nr. 15401/25.11.2010, precum şi raportul întocmit de Direcţia de Monitorizare cu privire la emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, difuzată în data de 06 noiembrie 2010 de postul de televiziune OTV […]. Pentru a trata un subiect de o asemenea complexitate, postul OTV a invitat să-şi exprime punctul de vedere pe prof. Ion Coja […]. Pentru aceste considerente, membrii Consiliului au decis sancţionarea radiodifuzorului cu somaţie publică […]. AVERTISMENT. Prin petiţia F.C.E.R. înregistrată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) sub nr. 2579/06.04.2010, acesta a fost sesizat cu privire la campania desfăşurată de publicaţia lunară „Cuvântul legionar”, avându-i drept ţintă pe evrei ca grup etnic […].

Nr. 360-361, 1-30 aprilie 2011 […]. Reprezentanţii a şase organizaţii şi anume: Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, MCA-România – Centrul  pentru monitorizarea şi combaterea antisemitismului în România, B’nai B’rith România, Asociaţia Sionistă din România, Asociaţia Evreilor din România, Victime ale Holocaustului şi Casa de Avocaţi Vlădoiu şi Asociaţii au semnat, la 30 martie a. c., un protocol de colaborare pentru combaterea antisemitismului, realizând un parteneriat între organizaţiile sus-menţionate […].

Nr. 366-367 1 – 31 iulie 2011 Reuniunea Parteneriatului pentru Combaterea Antisemitismului […]. PCA a luat notă cu indignare de recentele declaraţii ale ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, cu privire la Liga „Mareşal Antonescu” […].

Nr. 370-371, 1-31 octombrie 2011 […]. Dr. Andrei Moraru – INSHR şi-a focalizat atenţia asupra proceselor intentate criminalilor de război români, iniţiate în 1945 de o instanţă specială, Tribunalul Poporului, şi continuate până în 1955, aceştia fiind judecaţi în cele din urmă de Curţile de apel şi instanţele ordinare […]. Procesele au fost un eşec, circa 70% dintre criminalii de război sustrăgându-se justiţiei […].

Nr. 378-379, 1-29 februarie 2012.  Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (F.C.E.R.), deputat Aurel Vainer, a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia măsuri împotriva caracterului antisemit al emisiunii „Se întâmplă acum”, realizată de Tudor Barbu, la postul de televiziune OTV […] au fost promovate idei şi opinii anti-israeliene […].

Nr. 380-381, 1-31 martie 2012. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România îşi exprimă profundul dezacord şi totodată indignarea faţă de mesajele negaţioniste ale senatorului Dan Şova, purtător de cuvânt al PSD, în cadrul emisiunii „Oameni şi Oameni”, difuzate, luni, 5 martie 2012, pe postul de televiziune „The Money Channel”. […] Istoricul Adrian Cioflâncă se numără printre cei care au luat atitudine […].

Nr. 400-401, 1-28 februarie 2013. Negaţionistul Vladimir Iliescu  pune Academia Română în dificultate […].  

Nr. 402-403, 1-31 martie 2013. Declaraţie politică împotriva însemnelor naziste şi legionare din Bucureşti […]. Universitatea din Aahen a încetat colaborarea cu Vladimir Iliescu

Nr. 408-409, 1-30 iunie 2013. Propuneri ale deputatului F.C.E.R. pentru revizuirea unor articole din Constituţie„[…] La articolul 30 am propus un alineat nou, care ar suna aşa: Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, şi am adăugat în alineat: organizaţiile şi simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, promovarea cultului persoanelorvinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii […]”.

Nr. 408-409, 1-30 iunie 2013. Într-o scrisoare trimisă conducerii F.C.E.R., profesorul de religie Ciprian Blaj, de la Colegiul „Valeriu Branişte” din Lugoj, îşi cere scuze comunităţii evreieşti pentru un gest care s-a dovedit necugetat şi a lezat sensibilitatea populaţiei evreieşti. Într-o pauză, împreună cu câţiva elevi deai lui, şi-au pus nişte mustăţi şi, deoarece li se părea că ar semăna cu mustăţile lui Hitler, unul dintre tineri a reprodus salutul nazist […].

Nr. 414-415, 1-31 octombrie 2013. Viceprimarul Timişoarei insultă spiritul proverbial al Timişoarei […]. Acesta a spus: „Construcţia (Sinagoga Fabric n. red.) aparţine de fapt unei societăţi caritabile care până acum a închiriat o serie de edificii primăriei, inclusiv liceul de arte. Ei primesc bani de la primărie, dar nu şi-au permis să renoveze sinagoga. E o chestie tipic evreiască” […]. Până acum, deşi comunitatea evreiască locală a solicitat acest lucru, viceprimarul nu şi-a retractat cuvintele […].

Nr. 416-417, 1-30 noiembrie 2013. INTERPELARE adresată de Dr. AUREL VAINER : […] La manifestările de stradă împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, care au avut loc în ziua de 10 noiembrie, în Bucureşti şi la Braşov, au protestat şi persoane care au reactualizat Mişcarea Legionară […]”.

Nr. 418-419, 1-31 decembrie 2013. Scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Victor Ponta

[…] sub semnătura preşedintelui organizaţiei, Liviu Beris. „Stimate Domnule Prim-Ministru,

[…] trecerea dlui Lucian Bolcaş [fost vicepreşedinte al Partidului România Mare] la o altă formaţiune politică nu a fost însoţită de o repudiere a ideilor pe care le-a propovăduit PRM; faptul că dl Lucian Bolcaş se simte onorat până şi acum de semnarea scrisorii privind menţinerea bustului lui Ion Antonescu, alături de negaţioniştii notorii ai Holocaustului din România, ridică unele semne de întrebare asupra concepţiilor sale şi în prezent. Faţă de cele menţionate, ne exprimăm extrema îngrijorare privind capacitatea domniei sale de a adopta o atitudine obiectivă şi echilibrată într-o funcţie atât de importantă ca aceea de judecător la Curtea Constituţională a României”.

Un colind făcut să semene ură şi să genereze antisemitism. „Consternat şi total dezămagit de incidentul petrecut în cadrul unei emisiuni, transmise în direct, a postului public TVR 3”, arată Aurel Vainer, preşedintele F.C.E.R în declaraţie […], indiferent de contextul unui colind, un asemenea «text este făcut să semene ură şi să genereze antisemitism». Condamn cuvintele în sine ca reprezentând o gravă jignire adusă evreilor din întreaga lume, mai cu seamă celor care au pierit în Holocaust sau care au suferit tragedia acestei perioade negre din istorie […]. În plus, am solicitat, în mod special, Autorităţilor Publice locale  competente să dispună scoaterea de la comercializare a CD-urilor conţinând acest colind” […].

Nr. 432-433, 1-31 iulie 2014. […] După apariţia în „Jurnalul Naţional”, din 20 iunie a.c., a articolului „Strigăt de disperare” de Marian Nazat […], a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării […]. Condamnând apologia Mişcării Legionare făcută, la 87 de ani de la înfiinţare, de monahul Teodot, de la Mânăstirea „Petru Vodă” din Judeţul Neamţ, dr. Aurel Vainer a evidenţiat „caracterul fundamentalist” al respectivei mişcări […]. A considerat „normală şi binevenită” decizia justiţiei de interzicere a formaţiunii politice „Totul pentru ţară” […], solicitând Arhiepiscopiei Iaşilor „să continue să explice monahilor de la Mânăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române” […].

Nr. 434-435, 1-30 septembrie 2014. […] Preşedintele Aurel Vainer a exprimat, într-un comunicat de presă preluat de numeroase mijloace de informare, „totala surprindere” provocată de declaraţia prim-ministrului Victor Ponta care, în esenţă, „compară perioada de 10 ani de mandat a preşedintelui Traian Băsescu cu perioada groaznică de dominaţie a nazismului şi acoliţilor săi în Germania şi în alte state europene” […].

Nr. 436-437, 1-31 octombrie 2014 […]. Radu Iftimovici are chiar neobrăzarea de a afirma că acolo au fost doar nişte încăierări, iar chestia cu abatorul este o minciună crasă, dovadă stau, chipurile, cârligele din poze, [că] aşa ceva nu a existat în România, pozele sunt din… Riga, iar marele actor Mircea Albulescu, care a îndrăznit să declare că a văzut nişte imagini din abator este tratat drept un mincinos. Dar de ce să ne mirăm, spune autorul, dat fiind că Albulescu are mamă evreică […].

Evreii sunt acuzaţi că „au fost atât de nesimţiţi” încât nu au permis fixarea unei plachete la Paris în memoria lui Nicolae Paulescu […].

Nr. 466-467, 1-29 februarie 2016. […] Materialul aduce în discuţie volumul „Jos masca, Marius Ianuş!” […]. După ce demonstrează lipsa de calitate literară a poeziilor din cartea menţionată, Daniel Cristea-Enache pune în discuţie opiniile politice (mai bine zis, aberaţiile politice) ale poetului, arătând că „îngrijorătoare sunt opiniile din postfaţa ne-literară a lui Marius Ianuş […].

Nr. 468-469, 1-31 martie 2016 […]. Între 13-15 martie a.c., la Berlin s-a desfăşurat cea de-a treia conferinţă anuală a Coaliţiei Internaţionale pentru Combaterea Antisemitismului (ICCA), organizaţie fondată în 2009, cu scopul de a strânge parlamentarii din întreaga lume pentru a lupta în comun împotriva antisemitismului, mai ales a formelor sale moderne […].

 Nr. 470-471, 1-30 aprilie 2016. […] Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat pe 20 aprilie o rezoluţie prin care şi-a exprimat „îngrijorarea faţă de atacurile îndreptate împotriva unor membri ai comunităţii evreieşti din ţările UE […]. ADRIAN CIOFLÂNCĂ : „Capitala Republicii Moldova, Chişinău, este cunoscută, din nefericire, la nivel mondial prin săvârşirea Pogromului de la Chişinău din 1903 […]. Deocamdată, CERM asigură din resurse proprii păstrarea memoriei tragice a unui trecut comun al ţării, reabilitând monumente istorice şi evidenţiind fapte care nu se găsesc, în prezent, în manualele de istorie” […]. Asociaţia Evreilor din România Victime ale Holocaustului (A.E.R.V.H.) a transmis un comunicat în care protestează energic faţă de publicarea volumului „Holocaustul – Gogoriţa diabolică – Extorcarea de bani de holocaust”, de Vasile I. Zărnescu, şi de lansare acestuia, pe 8 aprilie 2016 […]. Centrul de Monitorizare şi Combatere a Antisemitismului (MCA) a sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ despre apariţia tomului (din respect pentru cărţi, mă feresc să denumesc astfel scriitura lui Vasile Zărnescu), drept care volumul a fost retras de la Librăria „Eminescu” […]. Dar până ce Parchetul va acţiona, deja se vor forma opinii pe care e greu să le zdruncine justiţia, dacă intelectualii, altfel suficient de vocali, tac mâlc.[…].

Nr. 472-473,  1-31 mai 2016. Sentinţă … cu cântec Colinda „Îngerul Domnului” a fost difuzată de studioul teritorial Cluj al TVR 3 în ziua de 6 decembrie 2013, textul interpretat de ansamblul folcloric „Dor transilvan” conţinând şi versurile „A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă sfară [= fum] în drum”.  […]. ALEX MARINESCU:„O sentinţă, rămasă deja definitivă, a Tribunalului Cluj-Napoca, mă obligă să reiau subiectul, având în vedere că persoanele care au permis difuzarea colindei au scăpat basma curată, fără vreo condamnare şi fără vreo amendă penală. Noroc  că legea interzicea, şi atunci, manifestările antisemite! Judecătoarea clujeană a decis însă că nimeni nu putea să prevadă că biata colindă va fi considerată antisemită! […]”.

Nr. 474-475, 1-30 iunie 2016. Începând din 8 martie a.c., România deţine pentru un an preşedinţia IHRA (Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului). În zilele de 23-26 mai a.c. a avut loc la Bucureşti prima plenară a IHRA sub mandat românesc […]. În acest spirit, la reuniunea plenarei IHRA de la Bucureşti a fost adoptată, prin consens, după discuţii aprofundate, definiţia de lucru a antisemitismului […] : Antisemitismul, se arată în documentul care defineşte conceptul, este un mod de a percepe evreii, exprimat în ura faţă de evrei. Manifestări retorice şi fizice de antisemitism îndreptate împotriva evreilor sau a neevreilor şi/ sau împotriva proprietăţilor lor, împotriva instituţiilor comunitare evreieşti şi a celor religioase […]. De asemenea, astfel de manifestări pot să privească statul Israel, perceput ca o colectivitate evreiască.

• Producerea de afirmaţii mincinoase […] despre puterea colectivă a evreilor, de exemplu, mitul despre conspiraţia mondială a evreilor sau cel al controlului evreilor asupra presei, economiei, guvernului sau altor instituţii sociale […];

Acuzarea cetăţenilor evrei din alte state de a fi mai loiali Israelului sau pretinselor priorităţi mondiale evreieşti, decât intereselor propriilor state […], susţinând că existenţa statului Israel este o acţiune rasistă […];

• Compararea politicii israeliene contemporane cu cea a naziştilor;

• A face pe evrei responsabili colectiv pentru acţiunile statului Israel […]”.

Nr. 476-477, 1 iulie-31 august 2016 […]. Principalele acţiuni antisemite semnalate în perioada de referinţă au constat în intensificarea propagării mesajelor antisemite, în special în mediul online […]; apariţia de cărţi cu un violent mesaj antisemit; acordarea titlului de Cetăţean de Onoare post-mortem celui care a fost călugărul legionar şi antisemit Justin Pârvu; promulgarea Legii 217/2015 a determinat o intensificare a discursului negaţionist atât în mediul online cât şi la diferite posturi media […].

Nr. 488-489, 1-28 februarie 2017. „[…]. Exerciţiul complicat care a dus la adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului de către cele 31 de state membre ale IHRA şi, mai apoi, promovarea ei în cadrul internaţional mi-au indicat încă o dată cât de firavă este graniţa dintre voinţa politică şi declaraţiile de bune intenţii […]” – Amb. MIHNEA CONSTANTINESCU preşedinte IHRA.

Nr. 494-495, 1-31 Mai 2017. […] În urma vandalizării unui număr de zece morminte în Cimitirul Evreiesc din Şoseaua Giurgiului, din Bucureşti, deputatul F.C.E.R., Silviu Vexler, a adresat ministrului Afacerilor Interne din Guvernul României o interpelare la care a fost solicitat răspuns scris […]. Premierul Sorin Grindeanu a condamnat „cu toată fermitatea actul de vandalism grav produs în cel mai mare cimitir evreiesc din Bucureşti” […]. Titus Corlăţean, preşedintele delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a declarat: „Este un act cu conotaţii antisemite grave […]”. Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian-Marius Dobre, a afirmat […] că România va sancţiona drastic orice fel de comportament sau atitudine de intoleranţă sau antisemitism în interoriul graniţelor sale […]”. O poziţie similară a fost exprimată de Raluca Turcan, preşedinta PNL […].

Nr. 494-495, 1-31 Mai 2017. […] Cu o participare largă, fiind reprezentate organizaţii ale societăţii civile, Parchetul General, cele două Camere ale Parlamentului României, alături de MAE, Institutul „Elie Wiesel”, F.C.E.R. şi alte două organizaţii evreieşti din ţara noastră – B’nai B’rith Romania şi Asociaţia de Prietenie România-Israel, dezbaterea a abordat modalitatea în care definiţia dată la IHRA poate servi combaterii antisemitismului […]. Ziaristul Mircea Toma, preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei, a subliniat utilitatea adoptării definiţiei antisemitismului […]. Vicepreşedintele Senatului, Laura Iuliana Scîntei, a cerut introducerea unor reglementări clare în legislaţie […]. Prof. univ. general (r) Mihail Ionescu, fost vicepreşedinte al Comisiei „Wiesel”, a făcut un scurt istoric al drumului României către preşedinţia IHRA […]. Procurorul Gheorghe Bocşan, de la Parchetul General, s-a referit la necesitatea de a se organiza, aşa cum s-a mai încercat, cursuri pentru procurori pentru a cunoaşte problemele legate de antisemitism […].

Nr. 496-497, 1-30 Iunie 2017. […] Washington, ceremonia decernării premiului AJC „Light Unto the Nations” pentru preşedintele României […]. Premiul i-a fost înmânat preşedintelui României de către Allen J. Reich, membru al Consiliului Executiv al AJC […]. Klaus Iohannis […] a amintit paşii făcuţi de România pentru combaterea antisemitismului […]. Klaus Iohannis a declarat, în finalul alocuţiunii sale: „Este obiectivul meu personal să continui, să dezvolt şi să consolidez această relaţie specială, strategică cu Israelul” […].

România îşi asumă aplicarea definiţiei de lucru a antisemitismului, pe care statele membre ale Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) […]. Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, se mai scrie în comunicat, vor iniţia consultări cu instituţiile de aplicare a legii, pentru identificarea măsurilor adecvate de utilizare a acestui instrument,

inclusiv în programele de pregătire profesională […]. Parlamentul European a adoptat, cu o majoritate de voturi, definiţia de lucru a antisemitismului […]. Pentru a face anchetele mai eficiente şi efective, toate statele membre ar trebui să adopte definiţia antisemitismului elaborată de IHRA. Congresul European Evreiesc a salutat adoptarea rezoluţiei […].

Nr. 500-501, 1-30 Septembrie 2017. […] Dr. AUREL VAINER, preşedintele F.C.E.R./LIVIU BERIS preşedintele AERVH : „[Pentru] manifestări de ură precum cele apărute, negru pe alb, sub semnătura lui Gellu Dorian în «România literară»: «falsul pogrom de la Iaşi, clarificat abia acum prin recunoaşterea Germaniei, a implicării directe şi 100% în acest eveniment» sau «falsul asasinat al celor 128 de evrei de la Jilava» […], adresăm un apel organelor de drept pentru aplicarea legilor în vigoare privind interzicerea negării Holocaustului. 19070”.

Nr. 510-511, 1-28 Februarie 2018. […] În data de 4 februarie 2018, un grup de militanţi naţionalişti şi ortodoxişti, care a scandat şi sloganuri antisemite, a oprit difuzarea unui film la Muzeul Ţăranului Român. Filmul era despre homosexuali […]. După 1918, cei mai mulţi dintre autorii unor astfel de acţiuni agresive erau membri în organizaţii studenţeşti creştine sau naţionaliste, în formaţiunile cuziste şi legionare […]. Evreii erau principalele ţinte […]. Reuniunea Comitetului Director al F. C. E . R. […]. Emiterea unei legi pentru punerea în aplicare în tot sistemul juridic românesc a noii definiţii a antisemitismului, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie elaborată şi o declaraţie în acest sens […].

Nr. 520-521, 1 Iulie-31 August 2018 […]. Prestaţia deputatului Silviu Vexler în apărarea intereselor F.C.E.R. în Parlamentul României. De data asta, ele s-au referit la Legea 157/ 2018 […]. Legea reprezintă punerea în aplicare în domeniul juridic a definiţiei antisemitismului, elaborată de o echipă de experţi, coordonată de amb. Mihnea Constantinescu […].

Nr. 522-523,  1-30 Septembrie 2018. […] Mesaje antisemite pe faţada Casei Memoriale „Elie Wiesel”. În noaptea zilei de 3 august 2018, pe faţada Casei Memoriale „Elie Wiesel”, din Sighetu Marmaţiei, au apărut trei mesaje antisemite […].

Nr. 532-533, 1-28 Februarie 2019. […] Unul dintre primele demersuri ale României ca deţinătoare pentru şase luni a preşedinţiei Consiliului UE a fost organizarea la Bruxelles, la 7 februarie, a unei conferinţe dedicate combaterii antisemitismului […]. Au fost invitaţi şi au participat lideri ai marilor organizaţii evreieşti europene, americane şi internaţionale […]. Delegaţia României a avut-o în frunte pe premierul Viorica Dăncilă […]. Declaraţia Consiliului UE cu privire la combaterea antisemitismului. La 6 decembrie 2018, Consiliul Uniunii Europene a adoptat o declaraţie vizând combaterea antisemitismului şi elaborarea unei abordări comune de securitate pentru a proteja mai bine comunităţile şi instituţiile evreieşti din Europa […].  

Nr. 536-537, 1-30 Aprilie 2019. Escaladarea antisemitismului în România. […] A existat şi o reacţie din partea lui Marco Katz, în numele Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) din România, care a stârnit din partea lui Bădulescu o reacţie demnă tot de anii ’40, când antisemiţii strigau „jidanii la Palestina !”: „Nu ştiu cine şi ce vă aduce prin România, dar este evident că sunteţi străin de acest neam şi, pe cale de consecinţă, de istoria poporului român. Preocupările domniei voastre contravin evidenţei istoriei acestui neam. Recomandarea mea este să vă întoarceţi de unde aţi venit, să mă lăsaţi să am eu grijă de morţii neamului meu”, a fost răspunsul viceprimarului, care a semnat „Aurelian Bădulescu, cetăţean român şi creştin”. Toate derapajele acestui individ care încalcă legile în vigoare, dar încă ocupă o funcţie oficială, au atras reacţia firească a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care s-a autosesizat, PNL solicitând demisia imediată a lui Aurelian Bădulescu […]. Imaginea ultimei perioade a fost completată de o societate din Prahova, care şi-a montat la intrare un panou cu mesajul „Munca te va elibera!” […]. Pentru fiecare dintre aceste cazuri au fost formulate plângeri penale […]. „Asociaţia Marele Orient Rit Scoţian Antic şi Acceptat din România îşi exprimă pe această cale consternarea şi indignarea faţă de actul abominabil, profanarea a peste 70 de morminte la cimitirul evreiesc al oraşului Huşi […]”. Adunarea Generală a ONU a votat o rezoluţie de condamnare a antisemitismului […].

Nr. 542-543, 1 Iulie-31 August 2019. O biografie intelectuală critică a lui Octavian Goga. În 3 iulie 2019, CSIER „Wilhelm Filderman” a organizat o dezbatere în jurul cărţii „Octavian Goga, Sacerdote of the Nation. Revisiting the Romanian National Idea”, de Răzvan Pârâianu, lect. univ. dr. la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş […]. Valentin Săndulescu, lect. univ. dr. la secţia de Studii iudaice a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti: […] Dacă ne uităm la primele măsuri luate de Guvernul Goga-Cuza, vedem că mituri precum evreul

care otrăveşte poporul cu alcool, evreul care corupe tinerele românce îşi găsesc ecouri normative […]. Obsesia că «evreii controlează presa» are ca rezultate interzicerea publicaţiilor percepute ca

«vândute evreilor» […]. Deşi s-a aflat puţin timp la putere, multe dintre măsurile lui Goga au continuat să se aplice, cea mai importantă şi mai dureroasă fiind aceea a revizuirii cetăţeniei, când peste 220.000 de evrei au rămas fără cetăţenie română”. Ioan Stanomir a evaluat cartea drept „un model de cercetare ştiinţifică”[…]. Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost amendat pentru discriminare de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că i-a adresat o scrisoare de un antisemitism virulent preşedintelui Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) din România, Marco Katz […].

Teroarea instituțională din colonia

israeliană România

6.4d Răbojul intimidării (II)

Nr. 544-545 (1344-1345), 1-30 Septembrie 2019. Înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului, reglementată prin lege […].

Nr. 546-547,  1-31 Octombrie 2019. […]. Recent, senatorul PSD Şerban Nicolae a reaprins scandalul folosirii memoriei Holocaustului şi a victimelor acestei tragedii în luptele politice. Într-o emisiune la un post privat de televiziune, care transmite adesea mesajele liderilor social- democraţi, parlamentarul l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că intenţionează „exterminarea PSD-iştilor, pe un model de acum 70-80 de ani” şi că „mâine-poimâine vine şi cu legile de la Nürnberg, să fie tacâmul complet”. Institutul „Elie Wiesel” a reacţionat cu un comunicat […]. Proteste ale reprezentanţilor etniei evreieşti a stârnit şi afirmaţia fostului ministru Liviu Pop că Iohannis ar fi fost liderul unui grup etnic care este un „continuator” al unei organizaţii naziste din România anilor ’40, precum şi postarea de către o consilieră a premierului Viorica Dăncilă a unei fotografii în care Klaus Iohannis era comparat cu Hitler […].

Nr. 554-555, 1-29 Februarie 2020. Silviu Vexler, desemnat Înalt Reprezentant pentru combaterea antisemitismului […].

Nr. 562-563, 1-30 Iunie 2020. […]. La Curtea Militară de Apel Bucureşti au fost înregistrate două dosare privind revizuirea sentinţei şi reabilitarea judecătorească a criminalului de război Nicolae Macici, condamnat pentru masacrul de la Odessa. În consecinţă, deputatul Silviu Vexler, Înalt Reprezentant al Parlamentului României pentru combaterea antisemitismului, protejarea memoriei victimelor Holocaustului şi dezvoltarea vieţii evreieşti, a depus la Parlament o interpelare […], întrebând dacă Ministerul Justiţiei a luat măsuri pentru aplicarea Legii 157/2018 şi pentru a interzice şi sancţiona promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid sau crime împotriva umanităţii.

De asemenea, deputatul minorităţii evreieşti a solicitat premierului să comunice poziţia Guvernului României faţă de cererile introduse de fiul lui Nicolae Macici […]. „Implicarea sa în coordonarea masacrului şi responsabilitatea generalului Macici pentru asasinarea evreilor din Odessa a fost stabilită atât prin numeroase mărturii, cât şi prin documente de arhivă […]. Masacrul de la Odessa a fost un element, urmat de multe altele”, a scris Silviu Vexler pe pagina sa de Facebook […]. Sub titlul „Raport de monitorizare a antisemitismului, recent, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel (INSHR) a realizat un document bazat pe un sondaj […]. 5%  dintre respondenţii unui sondaj reprezentativ naţional consideră că evreii „nu ar trebui să vină în România, 11% spun că evreii au mai multe drepturi faţă de populaţia majoritară, iar 32% dintre intervievaţi sunt de acord cu afirmaţia că evreii „ar fi mai bine să se ducă să trăiască în ţara lor” […]. O mare parte a materialelor cu caracter antisemit au un conţinut de tip conspiraţionist. Peste 70% dintre articolele analizate transmit că „evreii conduc lumea sau România”. Stereotipul „iudeo-bolşevismului este întâlnit la un sfert dintre articolele analizate şi pune semnul egalităţii între evreitate şi ideologia comunistă […]. Manifestările cu caracter antisemit de pe reţelele de socializare indică necesitatea unor măsuri suplimentare care să permită mai eficient şi mai rapid îndepărtarea conţinutului antisemit […].

Nr. 568-569, 1-30 Septembrie 2020. […] Din răspunsul, pe mai multe pagini, oferit de Procurorul General, deputatul Silviu Vexler a sintetizat pe pagina sa de Facebook următoarele: „[…] este inadmisibil ca pe calea revizuirii să se prelungească probaţiunea pentru folosirea de noi mijloace de probă pentru fapte stabilite anterior. Vom vedea ce pretenţii va încerca să mai emită familia criminalului de război Nicolae Macici în scopul tentativei de reabilitare a acestuia” […]. Pentru prima dată ONU are un comisar pentru monitorizarea antisemitismului […].

Nr. 570-571, 1-31 Octombrie 2020. Foştii legionari şi urmaşii criminalilor de război nu vor primi indemnizaţii.  Un amendament iniţiat de deputatul Silviu Vexler la Decretul-lege 118/1990 a stârnit reacţii vehemente deşi vorbim despre un text  reparatoriu […]. „Am fost acuzat că deputatul evreilor îi condamnă din nou pe morţi şi îi pedepseşte pe copii pentru faptele părinţilor”, ne-a declarat Silviu Vexler. S-a mai susţinut că nou introdusul articol discriminează între cei care au fost persecutaţi politic, precum şi între urmaşii acestora. Deputatul minorităţii evreieşti consideră că „este imoral ca persoane care au făcut parte dintr-o organizaţie criminală să primească indemnizaţii. Mişcarea legionară a fost una criminală. Fondatorul mişcării, Corneliu Zelea Codreanu, a dat tonul prin asasinarea prefectului de poliţie din Iaşi, Constantin Manciu, în timpul unui proces. Au urmat numeroase alte asasinate, inclusiv politice, până s-a ajuns la legislaţia antisemită, statul naţional legionar, pogromurile de la Iaşi şi Bucureşti. Faptul că unii dintre ei au luptat împotriva dictaturii comuniste nu scuză faptul că au aparţinut anterior unui alt regim dictatorial. Şi azi, dacă omori pe cineva şi apoi salvezi pe altcineva, nu poţi fi iertat pentru crimă […] Există o tendinţă de idealizare a mişcării legionare şi a lui Ion Antonescu. Există şi nişte eforturi semnificative pentru reabilitarea imaginii lui Ion Antonescu”. După adoptarea amendamentului, pe internet au urmat discuţii aprinse, au început mesajele şi ameninţările. Istoricul Marius Oprea a scris chiar un articol, citat şi de Mediafax, în care se afirmă că urmaşii legionarilor sunt învinovăţiţi pentru păcatele părinţilor, iar „unii deţinuţi politici sunt condamnaţi din nou” […]. Deputatul Silviu Vexler a reamintit şi că, acum o lună, Curtea de Justiţie a UE a dat o decizie care precizează că libertatea de exprimare nu se aplică acţiunilor antisemite, xenofobe, rasiste etc. „Este o sentinţă esenţială, pentru că, de multe ori, cei care comiteau astfel de fapte se prevalau de dreptul la liberă exprimare” […].

Nr. 576-577, 1-31 Ianuarie 2021. Măsuri coordonate de combatere a antisemitismului decise de statele membre ale UE […].

Nr. 578-579, 1-28 Februarie 2021. […]. Întrucât legea interzice promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, edilii comunei ilfovene „1 Decembrie” au schimbat numele străzii „Ion Antonescu” în strada „Biruinţei”, decizia Consiliului Local fiind adoptată în 29 ianuarie cu nouă voturi pentru, toate din partea consilierilor PNL. Nu la fel stau lucrurile la Constanţa, unde primarul Vergil Chiţac (tot PNL) a refuzat să ia aceeaşi decizie, pretextând că „Ion Antonescu are parte de evaluări diverse […]”, se arată în documentul citat, care precizează că „Ion Antonescu a fost judecat şi găsit vinovat de crime de război în 1946”. INSHR a trimis încă din 2014 mai multe adrese primăriei constănţene, „prezentând situaţia de ilegalitate în care se găseşte instituţia ” […].

Nr. 580-581, 1 – 31 Martie 2021. […].Tot pe data de 8 martie 2021, deputatul Silviu Vexler a luat cuvântul în cadrul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor (cu participarea liderilor grupurilor parlamentare), protestând împotriva omagierii lui Mircea Vulcănescu de către deputatul Daniel Gheorghe […]. „Uluitor şi revoltător a fost că, pe data de 24 februarie, profitând de faptul că declaraţiile politice nu pot fi imputate juridic unui parlamentar, senatorul Alianţei pentru Unitatea Românilor Sorin Lavric i-a adus un omagiu lui Valeriu Gafencu, numit «sfânt al închisorilor»”[…]. INSHR trage concluzia „că încercările AUR de delimitare de Mişcarea Legionară sunt fake news-uri” […].

Nr. 582-583, 1-30 Aprilie 2021. […]. În Camera Deputaţilor a avut loc miercuri, 31 martie, o amplă dezbatere pentru adoptarea textului Declaraţiei privind unele manifestări cu caracter antisemit din România şi tentativele de reabilitare a criminalilor de război […]. Silviu Vexler, deputat, preşedintele FCER, a precizat că „unul dintre motivele pentru care a avut loc această dezbatere a fost atacul virulent, antisemit, îndreptat împotriva doamnei Maia Morgenstern, a familiei sale şi a actorilor Teatrului  Evreiesc de Stat, care a şocat opinia publică” […]. În încheiere, autorii documentului motivează că „se renunţă la urmărirea penală în cauză, privind tăbliţa cu simbolul legionar de pe imobilul situat în Str. Iacob Negruzzi şi folosirea simbolurilor legionare, pentru că nu este interes public în urmărirea faptelor” […]. Silviu Vexler a reamintit că „foarte recent”, de la tribuna sălii de plen a Camerei Deputaţilor, ca şi de la cea a Senatului, au fost omagiaţi criminali de război […]. El a mai menţionat că, „în urmă cu două săptămâni, un senator ne-a spus de la tribuna Senatului că aici e România, nu Fâşia Gaza” […]. „Nu vom ceda, nu vom fi intimidaţi, nu vom fi ameninţaţi de nimeni şi nu ne vom trăi viaţa ca cetăţeni ai României în teamă”. Ludovic Orban, preşedintele PNL, preşedintele Camerei Deputaţilor, a dat citire textului integral al Declaraţiei, pe care îl prezentăm mai jos : „[…]. Lupta împotriva antisemitismului este o datorie a întregii societăţi, fiind necesar să acţionăm în permanenţă pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecţia şi dezvoltarea vieţii evreieşti, ca parte integrantă a României […].

– Camera Deputaţilor condamnă cu fermitate atacul virulent antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat […].

 – susţine, în continuare, în plan legislativ şi instituţional, acţiunile de combatere a oricăror forme şi manifestări de antisemitism;

– solicită puterii executive şi puterii judecătoreşti să ia toate măsurile necesare pentru punerea în aplicare a Legii nr. 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 […];

– solicită autorităţilor locale să iniţieze cu celeritate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, demersurile necesare pentru înlocuirea denumirii străzilor […] ;

– susţine importanţa deosebită pe care o are punerea în valoare a patrimoniului evreiesc din România […].

Pericolul exacerbării atitudinilor antisemite şi extremiste nu a fost niciodată învins definitiv […]. Marea noastră actriţă, Maia Morgenstern, a avut curajul să denunţe furia distructivă şi comportamentul antisemit […]”.

Alexandru Muraru, reprezentantul grupului parlamentar al PNL […], a atenţionat că nu trebuie lăsat spaţiu de manevră pentru „formaţiuni politice care au deturnat mandatele pe care le-au primit. Românii nu au votat ca formaţiuni şi lideri politici să se transforme în susţinători ai discursului instigator la ură, ai acţiunilor xenofobe sau antisemite. Românii nu au votat pentru elogierea legionarilor şi a înalţilor funcţionari ai regimului Antonescu, care au participat la exterminarea comunităţii evreieşti din România. Cetăţenii români nu au votat pentru a întoarce ţara cu zeci de ani în urmă. […].

Dan Barna, deputat, vicepremier, preşedintele USR-Plus, i-a întrebat pe cei din partidul AUR: „Asta vreţi să faceţi şi în următorii patru ani? Liste cu duşmanii din minţile voastre înfierbântate? Ce ţinte mai aveţi? Cine urmează? Dacă asta vreţi să faceţi, poate a venit vremea să vi se spună că, deşi aţi fost aleşi democratic, n-aţi înţeles nimic nici din democraţie, nici din libertate şi nici din privilegiul de a reprezenta oamenii acestei ţări […]. Intoleranţa, doamnelor şi domnilor de la AUR, nu va fi tolerată.” […]. George Simion i-a răspuns lui Dan Barna că este o greşeală profundă „faţă de români, faţă de confraţii noştri evrei, faţă de memoria Holocaustului, pentru că politizaţi această temă”. Liderul AUR a afirmat că trebuie cu toţii „să ne luptăm împotriva antisemitismului”. „Considerăm comunitatea evreiască din România parte integrantă a societăţii româneşti”, a mai spus vorbitorul […]. Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale […]: „Genul acesta de schimbări nu apare brusc. Astăzi este devastat un cimitir, mâine este ameninţat un teatru, dar poimâine ce-o să se mai întâmple? […]. Astfel de lucruri nu li s-au întâmplat numai evreilor, ci şi creştinilor, şi musulmanilor. Numai că evreilor li s-a întâmplat într-un mod îngrozitor şi sistematic”.

Nr. 582-583, 1-30 Aprilie 2021. […] Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a făcut pe 1 aprilie gestul iresponsabil de a promova memoria unuia dintre liderii antisemiţi şi antidemocraţi ai României interbelice: Octavian Goga […]. Un bust al poetului naţionalist a fost dezvelit de primar în inima Iaşiului […]. Adrian Cioflâncă : Ce nevoi are România astăzi, după 51 de ani de dictatură (ciclu care a debutat exact după guvernul condus de Goga şi a fost prefigurat de acesta)? Ţara se chinuie că consolideze un regim democratic, să dezvolte o societate bazată pe valori liberale şi să se integreze în organizaţiile internaţionale din care face parte, alături de ţări cu care împărtăşeşte aceleaşi valori […]. Dincolo de opera sa literară, poetul ardelean a fost valorizat pentru naţionalismul său […]. Ce valori promova Goga? Era fascinat de dictatură, de fascism, de antisemitism […]”. Alex Marinescu: „[…] Dar pătrunderea AUR în Legislativ a făcut ca aceste manifestări să se amplifice şi să se acutizeze, ca în cazul ameninţării actriţei Maia Morgenstern şi a familiei sale cu moartea şi violul, precum şi a Teatrului Evreiesc cu distrugerea prin incendiere […]. Să arătăm că Ion Cristoiu, celebrul tată spiritual al găinii care naşte puii vii, şi-a exprimat pe canalul său de You Tube o serie de idei care pot fi regăsite în afirmaţiile copreşedinţilor AUR, George Simion şi Claudiu Târziu. Toţi trei susţin (paternitatea ideii e greu de stabilit) că Declaraţia Camerei Deputaţilor pe tema manifestărilor antisemite a fost inutilă, deoarece „nu există problema antisemitismului în România” […].

Nr. 586-587, 1-30 Iunie 2021. Ploiești. Vandalizarea cimitirului evreiesc nu e un act antisemit, după părerea poliţiştilor! […]. De curând a fost promulgată o hotărâre de guvern care consfinţeşte elaborarea „Strategiei naţionale a României pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023” […]. Constituirea unui Grup de lucru pentru evaluarea nivelului de ameninţare pe care îl reprezintă antisemitismul, xenofobia, radicalizarea şi discursul instigator la ură pentru anumite grupuri vulnerabile. Dezvoltarea, la nivelul MAI, a unei metodologii unitare de identificare a infracţiunilor motivate de ură, precum şi de colectare sistematică a datelor statistice privind acest gen de infracţiuni. Dezvoltarea unei metodologii unitare de identificare şi raportare, la nivelul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR-EW), a manifestărilor antisemite […]. Evaluarea actualelor programe de formare profesională a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie în domeniul combaterii antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, precum şi elaborarea unor propuneri menite să crească eficienţa acestor programe, evaluarea programelor de pregătire ale Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”. Analiza conţinutului unor manuale gimnaziale de „Istorie”, „Istoria şi tradiţiile minorităţilor”, precum şi a celor din învăţământul liceal […]. Înfiinţarea unor programe de masterat şi doctorat, elaborarea şi implementarea unor proiecte ca Marşul vieţii – dimensiunea internaţională, „Marşul Vieţii în România”, „Sighetu Marmaţiei – Auschwitz trail” […].

Nr. 592-593, 1-31 Octombrie 2021. 80 de ani de la începerea deportărilor în Transnistria […].

Ultimul discurs în cadrul comemorării i-a aparţinut preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Silviu Vexler, care a amintit că […], în 1997, „Curtea Supremă de Justiţie îl reabilitează pe Radu Dinulescu, şeful Secţiei a 2-a a Marelui Stat Major din acea perioadă, implicat în masacrarea evreilor care erau deportaţi în Basarabia şi Bucovina, implicat direct în coordonarea şi executarea Pogromului din Iaşi” […]. Preşedintele FCER a mai anunţat, în finalul discursului său, că în dimineaţa comemorării a iniţiat, cu sprijinul ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi al deputatului Ovidiu Ganţ, un proiect de lege care instituie măsurile necesare pentru ca, începând cu următorul an şcolar, istoria evreilor şi a Holocaustului din România să fie cu adevărat predată şi studiată în toate liceele din ţară […].

Nr. 596-597, 1-31 Decembrie 2021. […] Legea privind studierea Holocaustului şi a istoriei evreilor ca materie obligatorie în programa pentru licee Legea a fost promulgată de preşedintele Iohannis pe 16 noiembrie. Istoricul parlamentar al reglementării este unul interesant, aşa cum a arătat Silviu Vexler: „Legea a fost iniţiată de mine şi de Ovidiu Ganţ, reprezentantul minorităţii germane, iar cosemnatari au fost – ceea ce se întâmplă foarte rar – liderii principalelor partide politice din Parlament, respectiv Marcel Ciolacu (PSD), Kelemen Hunor (UDMR), Anca Dragu (USR), Sorin Cîmpeanu, atât ca ministru al educaţiei, cât şi ca vicepreşedinte al PNL, şi Varujan Pambuccian, liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale” […]. Materia va fi predată obligatoriu în toate liceele din România, iar realizarea materialelor menţionate va reveni unui colectiv coordonat de Ministerul Educaţiei, împreună cu INSHR «Elie Wiesel», având mai mulţi parteneri, printre care Administraţia Prezidenţială, Ministerul Culturii, MAE, Dept. pentru Relaţii Interetnice, Secretariatul de Stat pentru Culte, FCER, World Jewish Congress, European Jewish Congress, Comitetul American Evreiesc, B’nai B’rith Intl., Yad Vashem, Muzeul Memorial al Holocaustului de la Washington, Memorialul Shoah din Franţa etc. Practic,  sunt majoritatea instituţiilor care au făcut parte şi din Comisia Elie Wiesel […]. Ambasadorul Ronald Lauder, preşedintele CME, a apreciat că „studierea obligatorie a Holocaustului este un pas important în acceptarea tardivă a trecutului României şi a înţelegerii distrugerii propriilor cetăţeni de origine evreiască” […].

Nr. 602-603, 1-31 Martie 2022. […]. Sorin Lavric, senator AUR, a reuşit încă de la începutul actualei sesiuni parlamentare să pună dezbaterile sub semnul declaraţiilor inacceptabile. Astfel, la Şedinţa Solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Sorin Lavric a declarat că Uniunea pe care o susţine partidul său este una alcătuită din „naţiuni creştine”. […].

Nr. 604-605, 1-30 Aprilie 2022. […]. Un studiu realizat pentru Mişcarea de Combatere a Antisemitismului (CAM) şi pentru Centrul Kantor de Studiu al Evreimii Europene Contemporane al Universităţii din Tel Aviv a constatat că în 2021 cel puţin 200 de instituţii au adoptat definiţia de lucru a IHRA a antisemitismului. Adoptată pentru prima dată în 2005 de către OSCE, definiţia IHRA arată că „antisemitismul este un fel de percepere a evreilor care poate fi exprimată sub forma urii la adresa evreilor”şi include o listă cu exemple ilustrative – de la negarea Holocaustului la respingerea dreptului evreilor la autodeterminare […].

Nr. 614-615 (1414-1415), 1-30 Septembrie 2022. Antisemitism în vreme de pandemie.Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a publicat noul raport de monitorizare a antisemitismului în România, pentru perioada 2021-2022. Analiza a urmărit evoluţia discursului instigator la ură din mediul online şi acţiunile cu caracter extremist, antisemit, manifestate în spaţiul public şia făcut următoarele constatări […].

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_______________________________________

      Sper că am limpezit ceea ce se face toată lumea „bună” că nu vede. Lipitorile banalitice nu au de ce mişca în front. Paiaţele academice nu-şi pot risca stipendiile. Mercenarii nu aşteaptă decît ordinul. La primul glonţ al plutonului represiv, masa vociferantă a dispărut. Parlamentarii naţionalişti au alte treburi (să ne colonizeze cu evrei etc.). Se va putea pînă şi monstruozitatea predării antiromânismului la şcoală. Pur şi simplu nu mai are cine spune nu. A fost suficient să se întrerupă vraja creată în 1990 (ca să poată prelua , în numele anticomunismului, ţara „eliberată”) şi să se răstească puţin puterea la supuşi, ca mai toată lumea să bage capul la cutie, să tacă mîlc, valorificînd vechi reflexe. Vezi bine că nu a fost nici o revoluţie, din moment ce nu există în suflete ce ar fi trebuit pentru asta.

      Înţeleg prudenţa celor ce nu vor să piardă accesul la cariere de succes în veci şi oriunde, teama omenească de represalii, nevoile descurcării, efectul descîntării morale, ipocrizia sănătoasă de a te păzi de o putere pe care declari laş că nu crezi că există.  Nu mă mir deci de resemnări, obedienţe şi gudurări.

      Dar o întrebare rămîne. Cum de tac toţi evreii emancipaţi, cei ce au monopolizat fabrica vectorilor de opinie libertară, cea care se răţoieşte de cîte ori se încalcă undeva drepturile omului? Sau acei evrei pe care batjocorirea noastră îi stînjeneşte, în ideea că poate declanşa o adevărată şi legitimă ură contra ocupantului opresor, renăscînd autoritatea tribunalului poporului si pungășindu-ne sub interdicţia de a reactiona? Cum să explici această uluitoare tăcere, altfel decît prin existența unei discipline supreme, pe care acești oameni, altfel predispuși la combaterea injustiției, nu o pot încălca?

VA URMA

Citește și episoadele anterioare:

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (LI). Pomelnicul osanalelor filosemite

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (L). Cântarea aservirii României

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLIX). Fanarul de la Tel Aviv

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLVII-XLVIII). INCUBATORUL

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XLVI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLIV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XLI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XL)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXVIII-XXXIX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXVII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXVI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXIV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXIX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXVIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXVII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXVI)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XXV)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XXIV)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XXIII)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XXII)

Combaterea „antisemitismului” folosește subjugării românilor? (XX-XXI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XIX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XVIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XVII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XVI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XIV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (X)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (IX)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (VIII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (VII)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (VI)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (V)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (IV)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (III)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (II)

Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (I)

 1,776 total views,  2 views today